avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cumparare de casa pt un minor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cumparare de casa pt un minor

buna .as vrea sa stiu cum trebuie sa procedez pentru a cumpara o casa pe numele baiatului meu care este minor.noi parinti ce drept avem atunci asupra imobilului
Dvs in primul rand trebuie sa fiti procuratori de fonduri prin donatie, caci trebuie platit un pret. Apoi puteti sa va rezervati uzufructul viager pe imobil si minorul sa cumpare nuda proprietate.
Depinde de scopul tranzactiei, de ce pe numele copilului, cine are banii, dv. sau copilul etc.
Nu veti avea niciun drept daca imobilul nu va fi grevat de sarcini in favoarea dv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme vanzare apartament (primit prin donatie) andycyo andycyo Buna ziua, Doresc sa vand un apartament , care este lasat mostenire de la unchiul meu (stabilit in SUA) prin act de donatie , uzufruct viager. Mentionez ca am ... (vezi toată discuția)
Act de vanzare - cumparare imobil catre minori auriciu auriciu Buna ziua, Parintii mei proprietari a doua apartamente vor sa faca act de vanzare - cumparare nepotilor lor ( copii mei ) in varsta de 3 ani respectiv 9 ani. ... (vezi toată discuția)
Apartament pentru minori jully3tt3 jully3tt3 Buna ziua! Suntem parintii a doi copii minori. Vrem sa trecem apartamentul pe numele lor cu conditia de a putea ramane in apartament atat cat suntem in viata. ... (vezi toată discuția)