avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 283 soluții astăzi
Forum Activitate agherman

Activitate agherman

Răspuns la discuția Hartuire, sfidare si defaimare
In raspunsul anterior sunt convinsa ca nu m-am exprimat bine cu sintagma "intruziune sociala', ci cred ca este vorba despre atingeri aduse vietii si intimitatii private a locatarilor. Nu sunt jurista.Mii de scuze.
Revin asupra intrebarii mele: Atingerile aduse vietii si intimitatii private ce fel de fapte sunt? Legate de dreptul civil sau penal?
Răspuns la discuția Hartuire, sfidare si defaimare
Multumesc pentru raspunsul prompt. Si intruziunea sociala( daca am folosit acest termen intr-un mod impropriu, imi cer scuze)? Care presupune de fapt violarea intimitatii?( In sensul ca tot timpul ne urmareste? Ne cere inclusiv verbal detalii despre cine a venit, cine a plecat, "unde a fost mama ieri dimineata", si credeti-ma chiar asa se comporta, departe sunt de mine exagerarile sau inventiile, iar o astfel de atitudine este indiscreta, sfidatoare si deranjanta) Revin la problema intruziunii sociale, drept ce fapta este socotita? De drept civil sau penal?
Multumesc anticipat!
Buna ziua, stimati consultanti si utilizatori!
As avea si eu o intrebare. Am o vecina foarte intrusiva(putin spus), mereu spioneaza ce se petrece la domiciliul meu si al familiei mele si care imi adreseaza mereu tot felul de vorbe jignitoare sau imi defaimeaza intreaga familie in discutia cu alte persoane(mai ales vecini). Privind sfidarea, cand vin musafiri la noi le ridica stergatoarele de parbriz in sus(desi parcheaza in fata frontului nostru stradal) in semn ca au parcat intr-un loc gresit. O data m-a bruscat pe strada, m-a tras de brat cu forta sa intru la ea in casa sa ma mustre pentru ca mama mea a scos niste lucruri in strada. De asemenea este foarte galagioasa, se exprima foarte vulgar si vine cu atacuri defaimatoare la adresa anumitor vecini si de exemplu daca la noi cineva dimineata bate covorul vine la gard sa reclame pe motiv ca citez" trezim tot cartierul". In cazul in care as depune o plangere prealabila la Politia Locala se impune derularea unui proces penal, in mod obligatoriu? Nu se poate face o mediere la Politie si eventual sa fie doar amendata? Si inca un aspect foarte important...Trebuie sa prezint probe la plangerea mea prealabila?"
Multumesc anticipat!
Buna ziua!
Stiu ca reiterez o parte a unui subiect anterior postat de mine, dar vreau sa clarific anumite aspecte in legatura cu acel subiect, si anume posibilitatea de a lucra cu o norma de lucru foarte mica.
Am citit in mai multe resurse legislative online cum ca s-a scos anul acesta sau anul trecut norma minima acceptabila intr-un raport de munca, iar unitatea luata in calcul intr-un raport de munca este ora. Acum vin cu urmatoarea intrebare: conform cu toate prevederile legale, Codul muncii, revizuirile legale, proiectele de lege prevazute pentru anul 2015, exista posibilitatea LEGALA de a lucra cu o fractiune de norma de doua ore pe luna (avand in vedere ca unitatea raportului de munca este ora)ca angajat al unei persoane fizice, fara conditii si restrictii?
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Buna ziua!
Din cate stiu nu are nicio relevanta in stabilirea normei de munca natura juridica a angajatorului, dar cum am precizat si in titlul subiectului, precizez ca in cazul meu angajatorul e o persoana fizica, iar angajatul ar fi pe post de
menajera. Am citit in mai multe resurse legislative online cum ca s-a scos anul acesta sau anul trecut norma minima acceptabila intr-un raport de munca, iar unitatea luata in calcul intr-un raport de munca este ora. Timpul de munca cuantificandu-se pe luna, deduc faptul ca se poate sa existe un raport de munca si respectiv un contract de munca cu timp de lucru de o ora/ luna. Acum vin cu urmatoarea intrebare: in aceasta situatie persoana respectiva poate dobandi calitatea de asigurat in sistemul asigurarilor sociale de sanatate? Aceeasi intrebare am adresat-o Casei Judetene de Asigurari Sociale de Sanatate si raspunsul a fost afirmativ. Multumesc anticipat pentru consiliere.