avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Hartuire, sfidare si defaimare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Hartuire, sfidare si defaimare

Multumesc anticipat!
Buna ziua, stimati consultanti si utilizatori!
As avea si eu o intrebare. Am o vecina foarte intrusiva(putin spus), mereu spioneaza ce se petrece la domiciliul meu si al familiei mele si care imi adreseaza mereu tot felul de vorbe jignitoare sau imi defaimeaza intreaga familie in discutia cu alte persoane(mai ales vecini). Privind sfidarea, cand vin musafiri la noi le ridica stergatoarele de parbriz in sus(desi parcheaza in fata frontului nostru stradal) in semn ca au parcat intr-un loc gresit. O data m-a bruscat pe strada, m-a tras de brat cu forta sa intru la ea in casa sa ma mustre pentru ca mama mea a scos niste lucruri in strada. De asemenea este foarte galagioasa, se exprima foarte vulgar si vine cu atacuri defaimatoare la adresa anumitor vecini si de exemplu daca la noi cineva dimineata bate covorul vine la gard sa reclame pe motiv ca citez" trezim tot cartierul". In cazul in care as depune o plangere prealabila la Politia Locala se impune derularea unui proces penal, in mod obligatoriu? Nu se poate face o mediere la Politie si eventual sa fie doar amendata? Si inca un aspect foarte important...Trebuie sa prezint probe la plangerea mea prealabila?"
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: agherman , utilizator 13:45, 14 Decembrie 2015
Din cele descrise de dvs faptele vecinei dvs nu sunt de competenta politiei asa ca va pierdeti timpul cu o eventuala plangerre.Dvs amestecati medierea cu plangere prealabila aveti ceva notiuni vagi dar din pacate sunt perimate.Puteti incerca varianta unei medieri apeland la un mediator sau un eventual proces civil formuland o actiune pt atingeri aduse onoarei si personalitatii dvs avand si varianta solicitarii de daune morale.Succes.
Multumesc pentru raspunsul prompt. Si intruziunea sociala( daca am folosit acest termen intr-un mod impropriu, imi cer scuze)? Care presupune de fapt violarea intimitatii?( In sensul ca tot timpul ne urmareste? Ne cere inclusiv verbal detalii despre cine a venit, cine a plecat, "unde a fost mama ieri dimineata", si credeti-ma chiar asa se comporta, departe sunt de mine exagerarile sau inventiile, iar o astfel de atitudine este indiscreta, sfidatoare si deranjanta) Revin la problema intruziunii sociale, drept ce fapta este socotita? De drept civil sau penal?
In raspunsul anterior sunt convinsa ca nu m-am exprimat bine cu sintagma "intruziune sociala', ci cred ca este vorba despre atingeri aduse vietii si intimitatii private a locatarilor. Nu sunt jurista.Mii de scuze.
Revin asupra intrebarii mele: Atingerile aduse vietii si intimitatii private ce fel de fapte sunt? Legate de dreptul civil sau penal?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Geam baie vecin fără rusine x2chrism1982 x2chrism1982 Bună ziua, locuim într-un cartier de case noi construite lângă Brașov și avem un vecin care are un geam la baie care începe la aprox 40cm de la ... (vezi toată discuția)
Poze si imagini difuzate fara accordul meu bigpaulie bigpaulie Buna ziua , As dori sa adresez o intrebare comunitati Avocatnet.ro privitoare la faptul ca in prealabil desfasurari cercetarii judecatoresti in dosarul penal ... (vezi toată discuția)
Furt de 10 lei nu se face nimic? phil26 phil26 Exista o lege, unde scrie daca cineva de exemplu a furat ceva de 10 lei, politia nu trebuie sa faca nimic? Adica numai la o anumita valoarea daunei se poate ... (vezi toată discuția)