avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... geam baie vecin fără rusine
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

geam baie vecin fără rusine

Bună ziua, locuim într-un cartier de case noi construite lângă Brașov și avem un vecin care are un geam la baie care începe la aprox 40cm de la pardoseala și are înălțime peste 1,5m. Lat de vreo 40cm. Problema e ca bate spre curtea noastră, iar cei 2 vecini, soț sotie, de vreo 60ani,nu au nici o perdea sau sticla mata, nici nu se feresc, astfel încât se vede ABSOLUT TOT. Cel mai rușine mi-e de copii, fiica de 9 ani ma tot întreabă cum de apar asa vecinii în pielea goala. Va imaginați: stai liniștit pe terasa și deodată...... Menționez ca nu se poate discuta cu ei, mai ales pe un subiect delicat,anterior având diferende legate de gard. Sunt convins ca sunt conștienți de ce fac, dar nu ii interesează. Distanta de la casa lor la limita de proprietate sa fie vreo 10m iar de la gard la casa noastră vreo 15m. Ma gândeam sa fac o reclamație la politia locala și dacă puteți sa ma ajutați cu un nr de lege care posibil e încălcata pt a o aminti în sesizare. Mulțumesc.
Ultima modificare: Luni, 20 Ianuarie 2020
x2chrism1982, utilizator
Cel mai recent răspuns: CipM , utilizator 20:47, 20 Ianuarie 2020
Poate va sugereaza ceva Codul Civil:

- cu privire la obligatul vecinilor sa-si puna perdea sau asemenea:
Articolul 71 Dreptul la viața privată
(2) Nimeni nu poate fi supus vreunor imixtiuni în viața intimă, personală sau de familie, nici în domiciliul, reședința sau corespondența sa, fără consimțământul său ori [...]

-cu privirea la uitatul pe fereastra vecinului:
Articolul 74 Atingeri aduse vieții private
Sub rezerva aplicării dispozițiilor art. 75, pot fi considerate ca atingeri aduse vieții private:
e) ținerea vieții private sub observație, prin orice mijloace, în afară de cazurile prevăzute expres de lege;
Ultima modificare: Luni, 20 Ianuarie 2020
CipM, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atingeri aduse vieții private din cauza modificarii regimului de inaltime din zona cflv cflv In cazul in care primaria modifica regimul de inaltime al zonei de la P+E+M la P+E2+M/ER, proprietarii ce detin curti imprejmuite si cladiri (P+E+M) pot ... (vezi toată discuția)
Publicare corespondenta privata Mihai75 Mihai75 Am dreptul sa public pe internet corespondenta mea privata cu o alta persoana fara acordul acesteia din urma? Exista vreo prevedere legala care sa imi ... (vezi toată discuția)
Filmare/fotografiere fara acord in locuinta personala proastasatului proastasatului Sub pretextul ca face poze copilului, fostul sot filmeaza si fotografiaza la mine in casa, desi i-am cerut insistent sa se abtina. Acest lucru ma deranjeaza, ... (vezi toată discuția)