avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Filmare/fotografiere fara acord in locuinta personala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Filmare/fotografiere fara acord in locuinta personala

Sub pretextul ca face poze copilului, fostul sot filmeaza si fotografiaza la mine in casa, desi i-am cerut insistent sa se abtina. Acest lucru ma deranjeaza, adesea acesta filmandu-ma si pe mine. Ce pot sa fac?
In afara de a il anunta ca nu sunteti de acord sa filmeze ori fotografieze, intrucat nu are consimtamantul dvs., din punct al protectiei juridice, in caz de ignorare constanta a avertismentelor, puteti face o actiune in civil intemeiata pe art.71, 73, 74 lit.c.
Cred ca ar fi suficient sa pomeniti sa sunteti protejata de lege din acest punct de vedere si daca nu va respecta dorinta de bunavoie se poate si altfel.

Art. 71 - Dreptul la viaţa privată

(1) Orice persoană are dreptul la respectarea vieţii sale private.

(2) Nimeni nu poate fi supus vreunor imixtiuni în viaţa intimă, personală sau de familie, nici în domiciliul, reşedinţa sau corespondenţa sa, fără consimţământul său ori fără respectarea limitelor prevăzute la art. 75.

Art. 73 - Dreptul la propria imagine

(1) Orice persoană are dreptul la propria imagine.

(2) În exercitarea dreptului la propria imagine, ea poate să interzică ori să împiedice reproducerea, în orice mod, a înfăţişării sale fizice ori a vocii sale sau, după caz, utilizarea unei asemenea reproduceri. Dispoziţiile art. 75 rămân aplicabile.

Art. 74 - Atingeri aduse vieţii private

c) captarea ori utilizarea imaginii sau a vocii unei persoane aflate într-un spaţiu privat, fără acordul acesteia;



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Postare pe internet video si poze fara acordul tuturor participantilor Cs    B Cs B Buna ziua. M-am gasit intr-o situatie recent care m-a pus pe ganduri. M-am gandit ca cineva de aici stie mai multe despre cazuri de acest gen si poate sa ma ... (vezi toată discuția)
Postare filmare online userboy userboy Buna seara! Vreau sa va intreb cum trebuie sa procedez cu un site public ca sa scoata o postare a unui filmulet care imi afecteaza imaginea (este o filmare ... (vezi toată discuția)
Dreptul la protectia imaginii al functionarului public Mihaela Sile Mihaela Sile Buna ziua. Intrebarea mea este legata de urmatoarea situatie: cu ocazia unei actiuni de control functionarii publici au fost fotografiati de catre persoana a ... (vezi toată discuția)