avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Postare filmare online
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Postare filmare online

Buna seara!
Vreau sa va intreb cum trebuie sa procedez cu un site public ca sa scoata o postare a unui filmulet care imi afecteaza imaginea (este o filmare surprinsa de camerele de filmat ale unui magazin).
Mentionez ca este extrem de urgent sa primesc raspuns intrucat acel filmulet circula de ceva timp pe internet si imi strica reputatia.
Va rog din suflet sa ma ajutati!
Multumesc.

Corina S.
Ultima modificare: Luni, 23 Decembrie 2013
userboy, utilizator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 17:49, 23 Decembrie 2013
Noul Cod civil

Art. 73

Dreptul la propria imagine

(1) Orice persoană are dreptul la propria imagine.

(2) În exercitarea dreptului la propria imagine, ea poate să interzică ori să împiedice reproducerea, în orice mod, a înfăţişării sale fizice ori a vocii sale sau, după caz, utilizarea unei asemenea reproduceri. Dispoziţiile art. 75 rămân aplicabile.

Art. 74
Atingeri aduse vieţii private
Sub rezerva aplicării dispoziţiilor art. 75, pot fi considerate ca atingeri aduse vieţii private:
a) intrarea sau rămânerea fără drept în locuinţă sau luarea din aceasta a oricărui obiect fără acordul celui care o ocupă în mod legal;
b) interceptarea fără drept a unei convorbiri private, săvârşită prin orice mijloace tehnice, sau utilizarea, în cunoştinţă de cauză, a unei asemenea interceptări;
c) captarea ori utilizarea imaginii sau a vocii unei persoane aflate într-un spaţiu privat, fără acordul acesteia;

Luati legatura cu administratorul site-ului respectiv si ii solicitati sa retraga filmuletul respectiv de pe site avand in vedere prevederile dreptului la imagine, in caz contrar urmand a-l actiona in judecata.
Ar fi de preferat sa pastrati proba instiintarii, email sau alta metoda de instiintare (scrisoare cu confirmare de primire).
Ultima modificare: Luni, 23 Decembrie 2013
cyan, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la protectia imaginii al functionarului public Mihaela Sile Mihaela Sile Buna ziua. Intrebarea mea este legata de urmatoarea situatie: cu ocazia unei actiuni de control functionarii publici au fost fotografiati de catre persoana a ... (vezi toată discuția)
Poze si imagini difuzate fara accordul meu bigpaulie bigpaulie Buna ziua , As dori sa adresez o intrebare comunitati Avocatnet.ro privitoare la faptul ca in prealabil desfasurari cercetarii judecatoresti in dosarul penal ... (vezi toată discuția)
Calomnie narcisa12345 narcisa12345 buna ziua,am si eu o intrebare acum un an si jumatate politia a descins la noi in casa am fost dusi la politie pentru declaratii ca martori intrun dosar de ... (vezi toată discuția)