Buna ziua. Am fost condamnat in baza art.308 alin.1 raportat la art.295 in data de 31.05.2018 fapta fiind comisa in 11.05.2012 acum aflandu-ma in faza de apel. Avand in vedere decizia CCR nr.297/26.04.2018 de neconstitutionalitate a art.155 alin.1 poate interveni prescriptia. Va multumesc.
Buna ziua, sunt consilier juridic asistent in cadrul unei primari iar in cadrul zilei de astazi am avut o discutie in contradictoriu cu secretarul unitati pe tema mandatelor de executare a muncu in folosul comunitati, acesta sustine faptul ca potrivit art.17 alin (1) din ordonanta 50/2002, Primarul are obligatia de a duce la indeplinire mandatul de executare; si drept urmare trimiterea unei citati catre contravenient prin care este instiintat cu privire la mandatul de executare, opinia mea a fost ca nu avem acesta obligatie deoarece potrivit art 15 alin 2 din ordonanta 50/2002 prima instanta de judecata transmite o copie contravenientului. Parerea mea fost ca institutia la care lucrez are obligatia sa asigure aducerea la indeplinire a mandatului de executare prin asigurare conditiilor necesare efectuari muncii in folosul comunitatii in conditile legii.
Va multumsc.
Buna ziua
Revin cu o problema la cazul de mai sus, respectiv in contractul de vanzare cu plata in rate ca cumparatori sunt trecuti atat sotul cat si sotia, problema e ca intre timp acestea au divortat si cu sotia nu se poate lua legatura, contractu este semnat atat de sot cat si de sotie. ce ma sfatuiti sa fac?
Va multumesc
Buna ziua
Speta ar fi urmatoarea:
As vrea sa cumpar un apartament al carui proprietar la dobandit printr-un contract V-C cu plata in rate si mai are de plata rate pana in 2019, practic eu contra unei sume de bani urmeaza sa preiau respectivele rate. Problema e ca in contractul de V-C se specifica " Locuinta care face obiectul prezentului contract nu poate fi instrainat inainte de termenele contractuale decat cu acceptul vanzatorului si dupa ce cumparatorul achita integral sumele datorate" Se poate printr-un act aditional modificarea persoanei cumparatorului , bineinteles cu acordul tuturor partilor se poate realiza un astfel de act aditional ?
Va multumesc
Buna ziua sunt PFA si am un spatiu inchiriat de la primarie in care imi desfasor activitatea iar la plata impozitului pe cladire (spatiul respectiv) mi sa calculat ca persoana juridica cu toate ca art.22 din OUG 44/2008 spune ca intreprinderea individuala nu dobandeste personalitate juridica prin inregistrarea in registrul comertului.