avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1180 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Transmiterea unei cote parti din proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Transmiterea unei cote parti din proprietate

Buna ziua . Exista o cale legala de a transmite o parte din proprietate altei persoane exceptand vanzarea sau donatia? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:55, 15 Iulie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
contractul de intretinere sau dare in plata. De regula se face contractul care reflecta o stare de fapt.. daca ii dati pe bani inseamna ca vindeti, daca ii dati degeaba, inseamna ca ii donati.. daca ii dati in schimbul a ceva.. faceti acel soi de contract.
Daca nu dati detali...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sora mamei mele nu are copii, iar din partea soțului are nepoți de la frații lui. ea vrea să-mi doneze cu uzufruct o casă, poate fi atacată donația de ceilalți nepoți? grigorescumarga grigorescumarga Buna seara,sora mamei (matusa mea) nu are copii iar din partea sotului are nepoti de la fratii acestuia,vrea sa-mi vanda o casa la tara cu contract de vanzare ... (vezi toată discuția)
Donatie sau contract vanzare-cumparare? ContSters339057 ContSters339057 Buna seara. In situatia pe care urmeaza sa o descriu care este cea mai buna si sigura solutie - donatia sau contractul vanzare -cumparare? Eu si sotul am ... (vezi toată discuția)
Locuinta emanuellen emanuellen Buna ziua,doresc sa transcriu un apartament de 4 camere pe numele copiilor mei,(2).Doresc sa stiu ce solutii sint,adica cele mai avantajoase financiar,multumesc (vezi toată discuția)