avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... LOCUINTA
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

LOCUINTA

Buna ziua,doresc sa transcriu un apartament de 4 camere pe numele copiilor mei,(2).Doresc sa stiu ce solutii sint,adica cele mai avantajoase financiar,multumesc
Cel mai recent răspuns: emanuellen , utilizator 11:25, 13 Mai 2011
Banuiesc ca vreti sa transferati (nu sa "transcrieti") dreptul de proprietate asupra apartamentului catre copii, depinde de imprejurari, puteti face donatie sau vanzare-cumparare, cu clauze sau fara. Ar trebui sa dati mai multe detalii.
Ultima modificare: Joi, 12 Mai 2011
narcisa_salbatica, utilizator
contract de donatie sau de vanzare-cumparare sunt optiunile pe care le aveti pt transmiterea dreptului de proprietate.
Copiii dvs. oricum va vot mosteni si le va reveni dreptul de proprietate asupra imobiluluil Daca aveti un alt motiv puteti incheia cu ei un contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere si de habitatie viagera , sau un contract de intretinere in schimbul apartamentului sau donatie. Toate costa cam la fel .Pentru pret va interesati la un notariat .
Eu v-as recomanda sa nu incheiati niciun fel de act pentru a transfera dreptul de proprietate atata timp cat o sa traiti, indiferent de felul actului (donatie, vanzare-cumparare cu clauze), intrucat ei il vor mosteni oricum dupa moartea dvs. Nu pot sa va spun cat de numeroase sunt neintelegerile/conflicte/procese care se isca din aceasta cauza. Nu vreau sa insinuez ca o sa se intample in cazul dvs dar este mai bine sa nu va complicati in opinia mea.
Multumesc mult,pentru sfat.Nu locuesc acolo si nu am posibilitatea sa mai intretin aceasta locuinta.Doresc sa stiu cea mai ieftina si simpla varianta.Nu e cazul sa vind ma gindesc..sa paltesc taxe pentru ce nu exista.Ma gindesc ca donatia e mai ieftina si solutia ideala intr-o familie model din privinta relatiilor familiare.Daca eu as patii despre ce mi-ati scris inseamna ca am trait degeaba..dar oricum va multumesc inca o data..o zi frumoasa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chitanta de mana emy_emylya emy_emylya parintii mei doresc sa-mi faca act de vanzare -cumparare pe apartament.din motive de costuri vor sa faca chitanta de mana(inscris sub semnatura privata) in ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare sau donatie adresaramona@yahoo.com adresaramona@yahoo.com parintii mei vor sa imi treaca casa.cum sa procedeze sa fie costurile mai mici si sa fie titlul de propietar inatacabil.ar putea sa-mi doneze casa si ce ... (vezi toată discuția)
Sunt vaduv si locuiesc in apartamentul din care detin 5/8 cota ... Alexandru.Nita Alexandru.Nita Sunt vaduv si locuiesc in apartamentul din care detin 5/8 cota parte iar fiul meu detine 3/ 8. El locuieste intr-un apartament cumparat pe numele lui. Eu ... (vezi toată discuția)