avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... chitanta de mana
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

chitanta de mana

parintii mei doresc sa-mi faca act de vanzare -cumparare pe apartament.din motive de costuri vor sa faca chitanta de mana(inscris sub semnatura privata) in care sa introduca si anumite clauze de intretinere. este viabila aceasta chitanta prin autentificarea ei in urma unei hotarari judecatoresti? ce riscuri presupune aceasta modalitate de intocmire?va multumesc anticipat pentru raspunsurile date .
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 14:30, 11 Martie 2012
Cred ca trebuie intocmit contract de vanzare cumparare cu drept de habitatie viagera (cu clauza de uzufruct viager).
Actele privind transferurile imobiliare ca sunt vanzari, donatii, rente viagere, intretinere, se intocmesc sub Sanctiunea nulitatii asolute in forma autentica!
1. Actul in forma dorita de dvs este nul.
2. Nu se poate inscrie in Cartea funciara nefiind autentic, deci nu va fi opozabil tertilor, nu va opera transferul de proprietate din cauza nulitatii actului , nu vor fi ocrotite interesele partilor in act, nici ale dvs , neobtinand dreptul de proprietate, nici ale parintilor dvs , in ceea ce priveste obligatia de intretinere la care sunteti obligata si care ar rezulta din contract.

Daca sunteti singurul copil, va sfatuiesc sa va faca o donatie, e scutita de impozit si nu veti plati Decat onorariul notarului . Donatia poate fi facuta cu retinerea uzufructului de catre parinti sau cu sarcina intretinerii acestora, atat uzufructul cat si sarcina intretinerii se vor stinge la decesul ultimului parinte si se vor radia din Cartea funciara.

si totusi nu sunt pe deplin lamurita .daca autentificarea se face in urma unei hotarari data de oinstanta ma lovesc de nulitate absoluta?
Daca nu sunt alti mostenitori, testamentul olograf este cel mai rapid si ieftin.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecerea casei de la parinti la copil ionut_alex ionut_alex Buna ziua vreau sa trec casa de pe numele parintilor pe numele meu dar nu stiu cum este mai bine ca apoi sa nu se ridice cu pretenti celelalte surori ce ma ... (vezi toată discuția)
Cum se face vanzarea unui teren mostenit prin uzufruct viager? Mihai1H Mihai1H Buna ziua, am urmatoarea situatie: - Parintii mei au primit un teren de la bunicii prin contract de uzufruct viager. - Bunicul meu a decedat, iar bunica ... (vezi toată discuția)
Testament/contract vanzare cumparare/donatie? claudia_petre claudia_petre Buna ziua. Ingrijesc o femeie in varsta care doreste sa imi lase locuinta. Mentionez ca are nepoti din partea surorii. Va rog sa imi spuneti ce act trebuie ... (vezi toată discuția)