Va rog sa ma consiliati in urmatoarea problema: locuiesc intr- un apartament aflat la parterul unei vile si am inceput anveloparea casei la nivelul locuintei mele. Sub apartament se afla mai multe boxe, pe care intentionez sa le anvelopez si sa le hidroizolez in interior, pentru ca iarna temperatura foarte scazuta din boxe creaza condens si igrasie la nivelul podelei in apartamentul meu. Boxele sunt detinute de cei trei proprietari ai vilei (printre care si eu), iar unul dintre proprietari, o vecina pensionara, nu imi permite accesul in boxele ei pentru a efectua aceste lucrari, care tin si de imbunatatirea integritatii cladirii. Mi-a spus ca imi va permite accesul daca o voi "despagubi", urmand sa-mi comunice suma la are s-a gandit. Mentionez ca pentru aceste lucrari am facut credit bancar si am cumparat materialele, eu fiind un simplu angajat cu un salariu destul de modest si fie si din punct de vedere etic, n-as vrea sa-i dau satiafactie acestei doamne "flamande". Spuneti-mi va rog ce cai legale ar exista s-o constrang sa accepte lucrarile de intretinere fara "despagubiri"... Va multumesc anticipat
Am verificat pe site-ul PMB si nu exista nici un dosar inregistrat pentru adresa respectiva, dar voi merge si personal la primarie sa ma interesez, va multumesc mult.
Am rugamintea sa ma consiliati in urmatoarea problema:
Doresc sa fac un schimb de locuinta cu o persoana al carei imobil a fost cumparat pe legea 112 si timp de 10 ani de la data achizitionarii nu are voie sa il instraineze, iar din aceasta perioana s-au scurs noua ani, asadar abia peste un an am putea efectua schimbul din punct de vedere legal. Dorindu-ne amandoi ca acest schimb sa se realizeze cat mai urgent, as dori sa aflu daca esista vreo solutie contractuala de a pecetlui acum aceasta tranzactie, urmand ca actele la notar si celelalte formalitati sa fie incheiate peste un an. Va multumesc!
Am rugamintea sa ma lamuriti in legatura cu urmatoarea situatie: matusa mea este singura mostenitoare a 5 locuri de veci aflate intr-un cimitir din orasul Piatra Neamt. Acum ar dori sa le vanda, doar ca nu a facut o succesiune si nu detine nici un document de proprietate in afara unor chitante aferente platii taxelor administrative. As dori sa aflu cum poate vinde locurile respective... este necesara obtinerea vreunui titlu de proprietate si daca da, care-ar fi procedura de obtinere a acestuia? Va multumesc!