avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Posibilitatea legala de a constrange un vecin sa ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Posibilitatea legala de a constrange un vecin sa accepte termoizolarea boxei.

Buna ziua!

Va rog sa ma consiliati in urmatoarea problema: locuiesc intr- un apartament aflat la parterul unei vile si am inceput anveloparea casei la nivelul locuintei mele. Sub apartament se afla mai multe boxe, pe care intentionez sa le anvelopez si sa le hidroizolez in interior, pentru ca iarna temperatura foarte scazuta din boxe creaza condens si igrasie la nivelul podelei in apartamentul meu. Boxele sunt detinute de cei trei proprietari ai vilei (printre care si eu), iar unul dintre proprietari, o vecina pensionara, nu imi permite accesul in boxele ei pentru a efectua aceste lucrari, care tin si de imbunatatirea integritatii cladirii. Mi-a spus ca imi va permite accesul daca o voi "despagubi", urmand sa-mi comunice suma la are s-a gandit. Mentionez ca pentru aceste lucrari am facut credit bancar si am cumparat materialele, eu fiind un simplu angajat cu un salariu destul de modest si fie si din punct de vedere etic, n-as vrea sa-i dau satiafactie acestei doamne "flamande". Spuneti-mi va rog ce cai legale ar exista s-o constrang sa accepte lucrarile de intretinere fara "despagubiri"... Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:26, 28 Iunie 2017
Daca vecina detine calitatea de proprietar asupra boxei,dv nu aveti calitatea nici sa ii oferiti satisfactie,dar nici sa o obligati sa suporte contravaloare izolatie care eventual va creaza dv confort termic
Daca apreciati ca detineti probe rezonabile in peretentia dv pentru izolare boxe,analizati oportunitatea promovarii unei actiuni in instanta avand drept obiect obligatia de a face
Succes !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecin necooperant,proprietate comuna(subsol bloc) ciphol ciphol locuiesc intr-un apartament la parterul unui bloc, care este plin de igrasie iar iarna este foarte rece pe jos; trebuie musai izolat pe dedesupt; insa un vecin ... (vezi toată discuția)
Incalzire ap. nelocuit mirusaby mirusaby Buna ziua, am primit la asoc. o adresa prin care un locatar cere ca asoc. sa-i rezolve problema cu vecinul de desupt , care nu locuieste in ap. iar cel de ... (vezi toată discuția)
Tulburare de posesie? suzanatrandafirescu suzanatrandafirescu Buna ziua. Locuiesc intr-o vila formata din 4 apartamente si spatiile comune aferente. Casa a fost nationalizata iar in anul 1997 am trecut de la statutul de ... (vezi toată discuția)