avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters334938

Activitate ContSters334938

Răspuns la discuția succesiune
Multumesc !
Atunci ,sotia mea , ar putea adauga o clauza in care eu as putea ramane in imobil pana la decesul meu,iar fiica dansei sa beneficieze de intreg imobilul,doar atunci ,fara sa aiba pretentia de a vinde sau de a locui impreuna ?Bineinteles,nu stabilesc eu ordinea deceselor,dar as dori sa stiu, ce demersuri ar trebui sa fac sa nu fiu nevoit la batranete sa parasesc locuinta?
Imobilul este o garsoniera de 22 m2,nu cred ca pot locui doua familii ,sau un sfert din valoarea acesteia mi-ar asigura un acoperis la batranete .
Multumesc !

Discuție succesiune
Buna ziua,
Sotia mea a fost declarata mostenitoarea de drept a unui imobil,dupa ce s-a facut succesiunea acestuia,la 9 ani de la decesul sotului ei.Ea s-a recasatorit cu mine de 5 ani.Sotia are un copil dintr-o alta casatorie care a avut loc inainte de cea cu defunctul.As vrea sa stiu,eu cat as mosteni din imobil,iar fiicei sotiei mele ,cat iar reveni daca,doamne fereste,sotia mea ar trece in nefiinta?
Multumesc !
Discuție succesiune
Buna ziua,
Au trecut 8 ani de la decesul sotului.Sotia ramasa in viata cu un copil,dar nerecunoscut de defunct,doreste sa vanda garsoniera cumparata impreuna cu defunctul.Succesiunea nu s-a facut,pentru ca nu a cerut nimeni.Ce ar trebui sa faca aceasta ?ce acte sunt necesare ?cat ar trebui sa plateasca ,sa arate ca ea este mostenitoarea de drept ,sa poata vinde acest imobil ?
Multumesc!
Răspuns la discuția uzufruct
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu am stabilit ordinea inmormantarilor,m-am gandit strict la mine,la ce mi s-ar intampla mie.Copilul este al dansei si nu cred ca dupa moartea mea ar cere mamei sale,proprietara de drept ,sa-i dea partea ei din imobil ,sa fie nevoita sa-l vanda.Este exclus,insa mie mi s-ar putea cere asa ceva.Va rog frumos,puteti sa-mi detaliati ce inseamna actul de donatie si ce inseamna titlul de uzufruct ?
Va multumesc !
Discuție uzufruct
Sotia are un copil dintr-o casatorie anterioara,imobilul in care locuim,este al dansei.Suntem casatoriti de 4 ani.Daca,doamne fereste ,ar muri sotia,eu as mosteni 1/4 din imobil,o garsoniera ,trebuie sa parasesc locuinta daca nu am posibilitatea sa achit copilului mostenitor diferenta din valoarea imobilului,adica 3/4 din pret? Dar daca sotia mea ar declara la notar ca eu sa nu fiu scos din locuinta ,iar fiica dansei sa beneficieze de intreg imobilul dupa decesul meu ? Ce sanse as avea sa raman in garsoniera pana voi muri ?
Va multumesc!

Va multumesc !
Daca s-ar fi facut vreun demers din partea rudelor defunctului,pentru mostenire,ar fi aflat si sotia defunctului.Au trecut 8 ani de atunci.Va intreb,chiar si dupa 8 ani de zile ar putea cere vreo ruda a defunctului mostenire ?Se urmareste,pentru linistea sotiei defunctului sa nu aiba vreo surpriza in viitor din partea rudelor,sa ramana pe strada acum la batranete.
Ma numesc Dorin si as dori sa stiu daca exista vreo limita de cerere a succesiunii,a unor potentiali mostenitori .Adica,daca nu a cerut vreo ruda a sotului decedat de 8 ani de zile,succesiunea dupa un imobil,a carui proprietar era decedatul si sotia acestuia,sotia ramasa in viata devine singurul mostenitor?Dupa 8 ani de la deces,au dreptul sa ceara succesiunea?Copilul decedatului,care nu a fost recunoscut de acesta si poarta alt nume si nu pe cel al tatalui decedat,are dreptul la succesiune? Va multumesc !