Soacra-mea nu vrea sa Divorteze, ar vrea doar sa ii de-a bani in casa sau macar o cata parte printr-o sentinta, se poate doar asa?
Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:
Buna seara,
Poate divorta, solicita evacuarea si un ordin de protectie si partajarea bunurilor
Buna, de aproximativ doua luni soacra mea are probleme mari cu socrul meu, socrul meu sa apucat serios de baut si o ameninta ca o bate, ca o omoara, mai mult decat atat el nu i-a mai dat la soacra-mea nici un leu din pensie, in schimb are pretentii sa ii puna mancarea pe masa si sa ii spele hainele, soacra mea nu are nici un venit, a fost casnica toata viata ei, a avut grija de gospodarie, animale si copii, ea muncea cot la cot cu socra-miu, inclusiv la padure, au o casnicie de aproximativ 50 ani, cu bune cu rele, copii lui au plecat din casa tot din cauza socrului, intrebarea mea este urmatoarea:
Poate soacra mea sa ceara cota parte din pensia lui printr-o hotarare judecatoreasca, are vreo sansa, pentru ca a avut grija de Gospodarie, animale si copii, si socrul meu nu a lasat-o nici o data sa isi caute un loc de munca? Si daca se poate va rog sa imi sugerati o idee de unde sa incepem
Multumesc
Buna ziua, da din pacate au asemenea iesirii, cand imi povestea lumea cat de rea era matusa mea inainte de a o cunoaste eu, aveam impresia ca mai exagereaza lumea, a mai avut pana acum inca vreo 3 familii care a avut grija de ea si s-a rupt de ei tot ea, manca conserve de carne noaptea si arunca conservele goale sub pat. Va puteti imagina ce fel de om este
Ma astept sa rupa testamentul prin declaratie la notar, cheama notarul acasa la ea si este posibil lucrul acesta
Buna, in urma cu aproximativ 1 an si 6 luni am hotarat sa avem grija de o matusa din partea tata-lui sotiei mele care nu are copii insa sta in concubinaj cu un nene de vreo 4 ani. Matusa a facut testament xa ii lasa sotiei mele dupa moartea sa toate bunurile mobile si fixe si noi sa avem grija de ea.
Matusa sa inbolnavit in sensul ca a facut atac cerebral, dupa care cangrena la degete la picioare, cataracta la ambii ochii, acum de aproximativ 4 luni a fost depistata cu cancer de col gradul 3. Am umblat cu ea la Cluj, Ti.isoara, Deva, Brad, in nenumarate randuri, am plecat de la servici atat eu cat si sotia, acum de 2 saptamani matusa a hotarat sa intrerupa tratamentul cu radioterapie si ne-a sunat sa mergem dupa ea ca nu mai vrea sa stea, am mers, am discutat cu medicul si ne-a sugerat sa mergel la Oradea pentru Branhiterapii dupa o saptamana,
Am plecat acasa, matusa a lasat la mine toate actele medicale, buletin, card sanatate in scopul sa sun pentru programare si sa ii iau bilet de trimitere, a doua zii ma sunat si mi-a spus ca ea nu mai vrea sa aibe de a face cu noi si sa ii ducem actele, ca noi de aia am dus-o la medic sa o o.oram, ne-a i jurat, ne-a batjocorit in fel si chip, ne-a povestit la toate neamurile ei ca noi am vrut sa o omoram si sa luam casa de pe ea, in fine
Eu m-am suparat foarte tare vazand astea si am mers sa ii dau toate actele, inclusiv testamentul si i-am spus ca pentru toate zilele mele pierdute cu ea si timpul vreau sa fiu despagubit, ea mi-a spus ca nu ma despagubeste si ca sa o dau in judecata, eu SINCER vreau sa ma despagubeasca, am martori ca am umblad dupa ea mai mult decat dupa parintii mei, am vreo sansa de despagubire?
Multumesc
Asta este. Data viitoare va stii cum trebuie sa anunte, 1 scris
2 prin sms
Ideea este ca fratele salariatului a anuntat sefa de schimb, doar ca aceasta nu mai recunoaste...
Buna, este un salariat la societatea unde lucrez si eu, acesta a primit o sanctiune disciplinara cu reducerea salariului de 5 % / 1 luna pe motivul ca nu a anuntat la fabrica ca a ramas in Concediu medical,
Mentionez ca in CCM / Unitate este un art in care scrie ca un salariat care ramane in concediu medical, are obligatia de a anunta la fabrica in max 24 h, in caz contrar se va putea sanctiona,
Exista vreo lege in care ii da dreptul angajatorului sa faca asta ?