avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 335 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pensie intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pensie intretinere

Buna, de aproximativ doua luni soacra mea are probleme mari cu socrul meu, socrul meu sa apucat serios de baut si o ameninta ca o bate, ca o omoara, mai mult decat atat el nu i-a mai dat la soacra-mea nici un leu din pensie, in schimb are pretentii sa ii puna mancarea pe masa si sa ii spele hainele, soacra mea nu are nici un venit, a fost casnica toata viata ei, a avut grija de gospodarie, animale si copii, ea muncea cot la cot cu socra-miu, inclusiv la padure, au o casnicie de aproximativ 50 ani, cu bune cu rele, copii lui au plecat din casa tot din cauza socrului, intrebarea mea este urmatoarea:
Poate soacra mea sa ceara cota parte din pensia lui printr-o hotarare judecatoreasca, are vreo sansa, pentru ca a avut grija de Gospodarie, animale si copii, si socrul meu nu a lasat-o nici o data sa isi caute un loc de munca? Si daca se poate va rog sa imi sugerati o idee de unde sa incepem
Multumesc
Cel mai recent răspuns: florin_nutea , utilizator 20:09, 12 Noiembrie 2018
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Poate divorta, solicita evacuarea si un ordin de protectie si partajarea bunurilor
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din păcate nu are niciun drept la pensia lui...
Având în vedere longevitatea căsniciei (jumătate de secol), ar trebui să încerce să se înțeleagă și să-și trăiască frumos bătrânețea, cum au găsit resurse să transforme un succesiune temporală un raport interuman atâta vreme, să o facă în continuare!
Dacă totuși nu-l mai suportă, poate solicita desfacerea căsătoriei, poate obține un ordin de protecție dacă este violent, fiind îndrituită și la partajarea bunurilor comune.
Ultima modificare: Luni, 12 Noiembrie 2018
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat
Soacra-mea nu vrea sa Divorteze, ar vrea doar sa ii de-a bani in casa sau macar o cata parte printr-o sentinta, se poate doar asa?

Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna seara,
Poate divorta, solicita evacuarea si un ordin de protectie si partajarea bunurilor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj divort BlooM BlooM Salut! Socrii mei vor sa divorteze, mai exact socrul meu vre sa dea divort (motiv invocat parasire de domiciliu), realitatea fiind ca soacra mea imi ajuta ... (vezi toată discuția)
Partaj valerica123 valerica123 Buna ziua! As dori sa va intreb ce drepturi am in cazul unui partaj in situatia urmatoare: Imobilul in care am locuit impreuna cu fostul sot ... (vezi toată discuția)
Parasirea domicililui Plumb979@gmail Plumb979@gmail Mia luat fetita 1an si 7luni de acasa si baiatu de8 ani ia dus la parinti ei fara sa stiu eram in timpul servicilui ea a mai stat 4zile si a plecat si ea ca sa ... (vezi toată discuția)