avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Activitate MariaAndreea1

Activitate MariaAndreea1

Răspuns la discuția Amenda pe loc de parcare nemarcat
Mai am o nelamurire. Daca amenda vine pe numele mamei, este posibil sa ii opreasca din salariu chiar daca fac plangere impotriva procesului verbal? Plangerea ar trebui facuta de ea sau de mine?

IULIAN-CRISTIAN GLĂVAN a scris:

Bună dimineața!
Dacă nu vă prezentați amenda se aplică proprietarului. În eventualitatea în care sunteți sancționată contravențional puteți face o plângere împotriva procesului verbal la judecătorie, în plângere cereți în principal anularea sancțiunii aplicate, pt aspectele descrise de dvs mai sus, și în subsidiar inlocuirea amenzii cu avertismentul, altceva nu puteți face.

Buna ziua. Aseara am parcat in fata blocului, unde locuiesc. Dimineata am gasit in geam o hartie de la poliția locală in care scrie nr masinii si ca am incalcat anumite prevederi, abatere sanctionata de la 125 lei, la 500 lei.Trebuia sa mă prezint la sediu aseara intre 22:30 si 00:30.In final mai scrie "Procesul verbal de constatare a contravenției se poate intocmi si in lipsa conducatorului auto.Abaterea a fost fotografiata".
Problema este ca masina este pe numele mamei, ea nu are permis de conducere.Locul de parcare nu este semnalizat in niciun fel ca ar fi rezervat, doar la intrarea in parcare este acel indicator cu parcare de reședință intre anumite ore.Urmeaza sa ma duc la primarie si sa intreb daca este rezervat acel loc.Cum ar trebuii sa procedez?
Eu deja am chemat un instalator si platit de mine. Seful de scara mi.a spus sa chem pe cineva, nicidecum ca v.a fi plătit de asociatie.
Buna seara. Am nevoie de o parere.Anul trecut am cumpărat apartamentul unde locuiesc.In baie rezervoarele pentru toaleta erau pozitionate aproape de tavan.Fostul proprietar a anulat acea teava,i s.a pus un dop iar teava a ramas in perete.De curand din cauza cutremurului teava principala nu era fixata de perete, vechea teava fiind fixata prin perete a crapat.Eu am platit instalator pentru remediere pe langa spargerea peretelui. Vecina de jos imi spune ca a patruns apa si la ea, si ca ar trebuii sa ii zugrăvesc. Inundatia nu a fost provocata din neatentia mea, ar trebuii sa ii refac eu tavanul?
Buna seara.Daca bag divort e sotul meu si eu inainte imi i-au din lucruri pana sa ajunga el ma poate acuza? Divortul poate fi mai usor daca acesta bea si ma bate? Care sunt procedurile de divort?