Momentan lucrez la bugetar cu norma intreaga. In timpul liber merg ocazional la nunti, ca instrumentist suflator sau mai predau ore de muzica si instrument celor interesati de muzica instrumentala. Sunt absolvent al Facultatii de muzica cu licenta si am si 4 diplome de absolvire a Sc. de Arta populara pe diferite instrumente de suflat.
PRIMA INTREBARE :
Ce forma juridica trebuie sa infiintez pentru ca sa-mi fie considerata profesie ( pe langa profesia actuala )si sa pot plati acele taxe care-mi confera dreptul de-a fi considerata vechime in munca, cumulata cu anii lucrati in momentul actual la bugetar ? Adica vreau sa stiu daca se poate aduna anii...si nu doar sa mi se considere ca am platit IN PLUS pe a doua sursa de venit. In ce conditii voi primi o pensie mai mare...si daca vor creste sau nu nr. de ani considerati lucrati (stagiu contributiv la pensie)
A 2-A INTREBARE :
In ce conditii pot fi incadrat la grupa I-a de munca (conditii speciale) conform ANEXEI 4 din Legea pensiilor - Legea 263/2010 (
[ link extern ] ?
A 3-a INTREBARE : Sunt nascut in 1972 si am varsta de 43 de ani impliniti. In momentul actual sunt incadrat la grupa a II-a de munca (conditii deosebite) lucrez de 24 de ani in aceasta grupa. Cu cat mi se va reduce varsta de iesit la pensie...avand in vedere ca voi iesi la pensie in anul 2032, conform legislatiei specifice angajatorului (MApN) ? Si daca voi putea fi incadrat la grupa I a de munca ... angajatorul (sau legea) va tine cont (sau imi va da dreptul) sa mi se reduca varsta de pensionare conform gr. I-a ? Multumesc...