mottofreee a scris:
Pai cam asta a fost cu tergivesarea mutarii gardului -implinirea termenului de prescriere .
Notificati in scris (confirmare de primire) pe respectivul ca are la dispozitie 7 zile sa mute gardul deoarece doriti sa folositi acel teren (cultiva,construi,etc) .Dupa scurgerea a 30 zile de la trimiterea recomandatei ,daca constructia mai este acolo ,angajati o PJ /PF care poate emite factura , pt demolarea constructiei ilegale aflata pe proprietatea dvs .
Dupa care ,pe baza facturii puteti solicita rambursarea cheltuielilor .
Am facut plangere prealabila si am constatat ca respectivul D.D. recunoaste ca a modificat gardul si a ocupat circa 500 mp,cu 3-4 ani in urma ,cand un frate al lui D.A. a cumparat cu chitanta de mana de la un frate al meu Z.Y. Fratele meu Z.Y. a decedat la cateva zile dupa semnarea chitantei pe care sustin ei ca o au .Precizez ca noi avem parintii decedati inainte de acest eveniment si nu dezbatusem succesiunea,succesiunea s-a dezbatut dupa moartea fratelui meu Z.Y. care neavand urmasi ne-a revenit noua celorlalti si partea lui.Cel care a cumparat cu chitanta de mana D.A. nu locuieste acolo si nu detine acolo proprietate, nu este cel care ocupa in fapt terenul si locuieste in alta localitate.
Cel ce ocupa terenul D.D. ( este frate cu cel care detine chitanta D.A ) si a depus la politie un act de cumparare de la parintii lui care i-au vandut la notar in baza unui titlu pentru ca aveau titlu de proprietate fiind vecin cu noi,astfel cel ce ocupa D.D a declarat la primarie pe proprie raspundere ca este pamantul lui,prezentand actul de cumparare de la parinti lui ,a facut cadastru si intabulare si a inscris in cartea funciara in baza actului de la notar . DAR declarand de fapt pe proprie raspundere ca este pamantul lui si cel din chitanta de mana facand schita inclusiv cu cei 500m din chitanta.In fapt s-a deplasat cu schitele alaturat peste pamantul nostru lasand in cealalta parte restul proprietatii la parintii lui,pentru ca surplusul fiind intre ei si-l folosesc in comun, nu au treaba cu alti vecini si nu este problema.Dar recunoaste la politie ca a ocupat din terenul meu si a depus acea chitanta pe numele fratelui lui D.A care de fapt nu locuieste acolo si nu este el cel care ocupa.Eu am vazut si am constatat ca au ocupat terenul si dupa circa 15 de zile l-am notificat pe cel care a ocupat D.D sa refaca gardul pe vechiul amplasament ,iar dupa circa 40 zile am facut plangere prealabila la parchet si o alta notificare in care am solicitat ca pe cale amiabila sa rezolvam litigiul ,acesta nu a raspuns la notificari .In acest caz nu se intrerupe termenul de prescriere pentru fapta de tulburare de posesie? Nu sunt in termen?Declaratiile lui false pentru intocmirea cadastrului ,intabulari si la cartea funciara pe proprie raspundere in 2013 ca este terenul lui nu este fals in declaratii ?Chitanta de mana pe numele fratelui lui pe care a depuso la politie ca fiind actul lui de proprietate prin care a ocupat terenul?Faptul ca recunoaste la politie ca a ocupat?