avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Punere in intarziere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Punere in intarziere

buna ziua

cineva a ocupat din anul 2010, prin mutarea gardului cam 100 mp din terenul unde mostenim,ei recunosc ca au luat din teren dar nu vor sa refaca gardul pe vechiul amplasament, acolo nu locuieste nimeni,am solicitat sa refaca hotarul in luna august anul acesta printr-o notificare cu confirmare de primire ca daca nu vor facem plangere pentru tulburare de posesie. .
intebare : este prescris termenul pentru tulburare de posesie,care este acest termen,notificarea are efect?
Pot face plangere?
multumesc

Cel mai recent răspuns: mottofreee , utilizator 09:46, 9 Ianuarie 2016
Termenul de prescriptie a raspunderii pentru tulburarea de posesie este de 5 ani, care s-a cam implinit. Pe de alta parte, s-a implinit si termenul de 3 luni de cand ati cunoscut savarsirea faptei, pe care l-ati avut la dispozitie pentru a face plangerea prealabila.
Ar trebui sa va adresati instantei civile.
multumesc
am gresit ,notificarea are 40 de zile de cand am facut-o .
am fost plecat din tara si in luna mai anul acesta am vazut ca au ocupat terenul dar vecinii spun ca ar fi ocupat cam de 5 ani ,dupa unii mai putin de cinci ani dupa altii ar fi mai mult cu cateva zile .
Cum eu nu am stiut nimic pana in luna mai care timp se pune de cand au ocupat sau de cand am constatat eu ,un frate zice ca el a vazut cam de cinci ani ,dar cum nu am vorbit cu el pana la notar cand am facut mostenirea nu am avut cunostinta ca vecinii au modificat gardul.In aceste conditii termenul curge de cand am vazut eu ,sau de cand au ocupat .
Notificarea pune in termen? As mai avea timp pentru notificare pana la trei luni .
multumesc
3 luni din momentul in care ati cunoscut dvs savarsirea infractiunii.

Notificarea pe care ati facut-o nu are relevanta asupra termenului de prescriptie a raspunderii sau asupra celui pentru introducerea plangerii prealabile.
multumesc
mai am o nedumerire
Daca fac denunt acum inainte de 5 ani si pe parcursul procesului se implinesc 5 ani ,cum ramane cu termenul de prescriere care ar fide 5 ani?
multumesc

Alte discuții în legătură

Tulburare de posesie luiza1971 luiza1971 Buna ziua, Detin o suprafata de teren extravilan cu act de proprietate, punere in posesie de catre primarie din anul 1991. La inceputul lunii aprilie, un ... (vezi toată discuția)
Teren furat de vecini nicusan nicusan fratele meu care nu locuieste in tara, are un teren cumparat de ~15 ani.Intre timp vecinii au intrat si in stanga si in dreapta, pe terenul lui,mutand ... (vezi toată discuția)
Furt si tulburare posesie carmen ala carmen ala Prin donatie, eu si fratele meu am primit, printre altele o suprafata de teren de la o matusa. Fratele s-a inteles cu o persoana(ruda) sa lucreze partea lui si ... (vezi toată discuția)