Detin o suprafata de teren extravilan cu act de proprietate, punere in posesie de catre primarie din anul 1991. La inceputul lunii aprilie, un tractorist a intrat pe teren si a trasat o brazda peterenul meu. Cand l-am intrebat de ce a intrat pe proprietatea mea, mi- a raspuns ca primaria a luat 20 m din teren (mentionez ca in cauza sunt mai multe persoane a caror posesie a fost tulburata).
La primarie cand am mers si am intrebat ce s-a intamplat mi sa spus ca au luat din terenurile noastre sa mareasca islazul comunal si ca oricum nu se mai poate face nimic pentru ca cei de la primarie au facut cadastru.
Nu am primit nici o notificare in acest sens, nici inainte de a se trasa "noul hotar", nici dupa ce am fost si am vorbit cu functionarul de la primarie.
Va rog sa imi spuneti care sunt pasii pe care trebuie sa ii fac pantru a-mi recupera pamantul.
Poate ca inainte de toate ar trebui sa mergeti la cadastru sa vedeti daca cadastrul dvs. a fost modificat. In mod normal nu poate fi modificat fara citarea dvs. In raport de situatia juridica de la cadastru ... luati o decizie.
Depuneti o plangere penala prealabila , sub aspectul savarsirii infractiunii de tulburare de posesie.
Plangerea penala prealabila reprzinta actul prin care este pusa in miscare actiunea penala , depus in termen de trei luni de la data cand a fost savarsita infractiunea.
In lipsa plangerii penale prealabile , agentii de politie nu pot efectua actele de cercetare.
Plangerea penala prealabila este incidenta in cazul anumitor infractiuni cu un pericol social redus , putand fi retrasa ulterior , retragerea acesteia constituind cauza de inlaturare a raspunderii penale.
Distrugerea şi tulburarea de posesie
Art. 256
Tulburarea de posesie
(1) Ocuparea, în întregime sau în parte, fără drept, prin violenţă sau ameninţare ori prin desfiinţarea sau strămutarea semnelor de hotar, a unui imobil aflat în posesia altuia se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.
(2) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
Parerea mea este ca, daca este adevarat ce v-au spus cei de la Primarie, (adica ca au modificat cadastrul si implicit si pe cel al dvs. -cu rezervele exprimate anterior) atunci plangerea nu are sa va ajute.
Teren agricol
sopor
Am cumparat un teren agricol,intr-o comuna din jud Cluj printr-n contract de vanzare cumparare intocmit intre mine si persoana de la care am cumparat.
... (vezi toată discuția)