avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Activitate BobuL

Activitate BobuL

Discuție Gradinita
Buna ziua ! As dori sa stiu daca e corect sa se ceara bani la gradinite pt perdele si covoare. De unde ar trebui sa aiba gradinitele bani pt asa ceva?
Buna ziua ! Sunt in concediu pt. cresterea copilului pana la 2 ani. Daca ma angajez in aceasta perioada doar cu 4 ore, mai primesc cei 500 lei de la stat ?
Răspuns la discuția Cresterea indemnizatiei
Daca vreau sa ma angajez, de la primarie mi-au spus ca pe langa salar voi mai lua 500 lei de la stat. Acest stimulent creste si el?
Buna ziua ! Am citit pe o postare Avocatnet ca de la 1 iulie creste indemnizatia pt. cresterea copilului pana la 2 ani, si daca minima acum este de 600 lei, dupa, va fi de 1062. Se aplica si celor care sunt acum in concediu ?Eu acum iau 700 lei. Dupa 1 iulie cat voi lua?
Buna seara! Sunt in concediu pt cresterea copilului pana la 2 ani, iar copilul are 1 an si 3 luni. Daca ma angajez in timpul concediului, in alta parte fata de unde am lucrat pana sa raman insarcinata,ce se intampla cu concediu?
Cine ar trebui sa faca aceste calcule pentru dosar, cei de la servici?
Buna ziua. Am nascut pe 3 februarie anul acesta, am o vechime in munca de 14 ani.De pe 3. 07.2014 am avut concedii medicale, concediu de risc, concediu de maternitate de pe 16 decembrie ( cele 126 de zile in care mai sunt si acum).Salariul de incadrare pe cartea de munca era de 1061 lei.Indemnizatia de crestere pana la 2 ani este de 85% iar eu am avut venituri nete de1062,979,871( nu mai am toate fluturasele).Nu ar trebui sa iau indemnizatia mai mare de 600 lei?
Buna ziua. Toata luna decembrie am fost in concediu(de risc maternal 1/2 de luna apoi in prenatal).Unde am lucrat, se platea la numarul de zile, iar luna decembrie are 23 de zile lucratoare din care 3 zile au fost libere de la stat. Concediu mi-a fost platit pt. 20 de zile.Ce se intampla cu celelalte 3 zile, cum sunt pontata(bani nu am luat pe ele)?
Are vr-o sansa la copil sa-l ea ea?
Buna ziua. Am o prietena maritata in Belgia cu un belgian si au impreuna o fetita de 7 ani.El vrea sa scape de prietena mea,facand anumite acuze la adresa ei cum ca ar fi hoata(ceea ce eu stiu ca nu e adevarat) dar cu toate astea a internat-o la un spital de "nebuni" si ea e sanatoasa. Ea ne cere ajutorul nostru in Romania, sa facem ceva sa o ajutam sa scape . Dar noi (prietenii de aici, fiindca ea nu are familie fiind de la casa de copii) nu stim ce sa facem si la cine sa apelam. Timp de 7 ani le-a fost foarte bine, se intelegeau, ea venea in fiecare an in Rom. cu fata in vizita si totul era bine dar el s-a schimbat mult si fata o vrea el , fara mama.Ce sfaturi ne dati?