avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1159 soluții astăzi
Forum Activitate ascanyo

Activitate ascanyo

Azi am primit rezoluţia de la parchet cu NUP dintr-un caz de asta vara in care am fost depistat cu 105 km/h la intrarea in localitate si o alcoolemie de 0,85 (in sange) , respectiv 0,80 (la a doua testare) ... in aceeasi zi am primit un proces verbal , respectiv , o amenda in valoare de 810 lei (405 in 48 de ore ... au zis ei pentru viteza) ... si suspendare pemis pana la solutionarea dosar penal . Azi cand am fost la politia rutiera (dupa 5 luni jumate in care numai eu stiu cat s-a tras de timp pe la iml , politie , parchet) ... m-am mai trezit cu o amenda de 810 lei facuta pe loc intr-un nou proces verbal si o suspendare de 3 luni cumulata la cea teoretica de 3 luni pentru viteza ... si anuntul ca am timp pana pe 10 ianuarie sa dau acea testare pentru redobandire carnet , altfel mai stau o luna .... Te doare mintea , pana acum pe toti care i-am intrebat daca mai platesc ceva , daca iau carnetu inapoi ... "Da domnule , mergi linistit" , "nu dai domne' nici o testare" " nu-ti mai da mă nici o amenda" . Am un vecin intr-un caz similar cu al meu in care s-a dus cu niste bani la procuroare sa-i solutioneze dosarul mai devreme si n-a platit nici amenda si nici testare nu a dat .
Intrebarea mea este : Este normal ca dupa 5 luni de zile sa ma mai amendeze pentru ceva ce se stia ca am facut acum mult timp ?! De ce nu mi le-a dat pe ambele at si stiam o treaba .... mi se pare prea trasa de coada cu 2 amenzi a cate 810 lei , plus cheltuieli de judecata de 250 lei (pentru 2 hartii scrise in 5 luni jumate)
Am mai intrebat si eu in stanga si-n dreapta si am inteles ca ei ar fi obligati prin lege ca de la data depunerii/inregistrarii cererii de urgentare sa dea un verdict in maxim 40 de zile sau cam asa ceva (am vrut sa vad daca e adevarat)
Cat despre pile si spaga , nu cunosc si nu am , chiar daca probabil as fi dat daca cunosteam pe cineva pentru a scapa mai repede ... ca deaahhh , le trebuie un imbold sa-si faca treaba , imi mentin totusi increderea in sistemul judiciar pana la o proba contrarie
Bună seara , pe 15 iulie am fost oprit de poliţie pentru viteza de 105 km/h la intrarea in localitate si o alcoolemie de 0,41 in aerul expirat , am fost invitat la spital unde am dat două probe de sânge (fără să trag de timp am mers cu dânşii iar la prima recoltare 0,82/0,83 dacă nu mă înşel iar cea de-a doua 0,80) . Automat şi pe bună dreptate , mi-a fost reţinut permisul pănă la solutionarea anchetei dosar penal . Am fost la IML unde am plătit acea taxă de 150 lei pentru urgentarea analizelor şi m-am prezentat ori de câte ori am fost chemat la poliţie pentru declaraţii mai ceva ca un infractor (n-am comentat pentru că sunt conştient că am greşit, numai că , nu ştiu dacă cei de la IML au făcut-o cu bună ştiinţă dar mi-au greşit buletinul medical de două ori iar de fiecare dată am avut de aşteptat câte 2 săptamâni să trimită altul,când într-un final l-au trimis corect să aflu că cel de la poliţie a fost în concediu iar timp de 10 zile nu a avut cine să-mi trimită dosarul la parchet …. şi uite aşa se fac 5 luni de când aştept şi încep să îmi pierd speranţele că se va rezolva ceva anul acesta) . Asta dacă nu care cumva mi-or face o surpriză de Crăciun ..
Am rugămintea la dumneavoastră dacă mă puteţi sfătui sau îndruma , ce să fac pe viitor pentru a-mi recupera permisul (sper eu că n-o fi dracu’ atât de negru încât să-mi facă dosar penal şi să-mi apară pe cazier că se schimbă priorităţile) şi care ar fi pedeapsa pentru isprava mea .
Cu stimă,
Valentin Grozavu
PS: Am fost zilele trecute la prim procuror unde am înmânat o cere de urgentare a solutionării dosarului meu . Întrebările mele ar fi :
1.Cât durează până se va lua o decizie în cazul meu , ţinând cont că am făcut acea cerere
2.Din câte stiu carnetul îmi va fi suspendat (probabil 3-4 luni) . De când se va considera drept începutul suspendării ţinând cont că mai aveam una de 3 luni pentru viteză , de pe 15 iulie când am făcut fapta , de când expiră cea pentru viteză sau de când se va lua o decizie în cazul meu ?
3.Mai ştiu un alt caz asemănător cu al meu în care s-a luat decizia de NUP şi de prestare de muncă în folosul comunităţii plus plata cheltuielilor de judecată (nu stiu ce mari cheltuieli au avut desi nu i-a dat in judecata) ... numai ca el a avut ceva pile si spaga la procuror ... Care ar putea fi pedeapsa în cazul meu ?
4. Mai pot face ceva pentru a scăpa mai rapid de acest stres ?!
patrascu razvan a scris:

Dosar penal aveti deja, urmeaza ca procurorul sa dispuna, fie o solutie de neurmarire si netrimitere in judecata, asta in cazul fericit, fie va emite rechizitoriu prin care dispune trimiterea în judecată.
Mai exista posibilitatea in cursul urmăririi penale, după punerea în mişcare a acţiunii penale, sa incheiati cu procurorul un acord, ca urmare a recunoaşterii vinovăţiei, prin care sa stabiliti felul şi cuantumul, precum şi forma de executare a pedepsei ori soluţia de renunţare la aplicarea pedepsei sau de amânare a aplicării pedepsei.

ART. 336 c.p.
Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.
(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi persoana, aflată sub influenţa unor substanţe psihoactive*), care conduce un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere.
(3) Dacă persoana aflată în una dintre situaţiile prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) efectuează transport public de persoane, transport de substanţe sau produse periculoase ori se află în procesul de instruire practică a unor persoane pentru obţinerea permisului de conducere sau în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.
#CIN



Dar nu pot face nimic pentru a mişca lucrurile mai repede ? Sunt sătul de stres şi aşteptare pentru că am auzit de cazuri în care s-a aşteptat răspuns şi un an de zile
Bună seara , pe 15 iulie am fost oprit de poliţie pentru viteza de 105 km/h la intrarea in localitate si o alcoolemie de 0,41 in aerul expirat , am fost invitat la spital unde am dat două probe de sânge (fără să trag de timp am mers cu dânşii iar la prima recoltare 0,82 dacă nu mă înşel iar cea de-a doua 0,80) . Automat şi pe bună dreptate , mi-a fost reţinut permisul pănă la solutionarea anchetei dosar penal . Am fost la IML unde am plătit acea taxă de 150 lei pentru urgentarea analizelor şi m-am prezentat ori de câte ori am fost chemat la poliţie pentru declaraţii mai ceva ca un infractor (n-am comentat pentru că sunt conştient că am greşit, numai că , nu ştiu dacă cei de la IML au făcut-o cu bună ştiinţă dar mi-au greşit buletinul medical de două ori iar de fiecare dată am avut de aşteptat câte 2 săptamâni să trimită altul,când într-un final l-au trimis corect să aflu că cel de la poliţie a fost în concediu iar timp de 10 zile nu a avut cine să-mi trimită dosarul la parchet …. şi uite aşa se fac 4 luni de când aştept şi încep să îmi pierd speranţele că voi mai conduce anul ăsta) . Asta dacă nu care cumva nu mi-or da vreo suspendare că dee ..
Am rugămintea la dumneavoastră dacă mă puteţi sfătui sau îndruma , ce să fac pe viitor pentru a-mi recupera permisul (sper eu că n-o fi dracu’ atât de negru încât să-mi facă dosar penal şi să-mi apară pe cazier că se schimbă priorităţile) şi care ar fi pedeapsa pentru isprava mea .
Cu stimă,
Valentin Grozavu