avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Activitate un-roman

Activitate un-roman

Doresc un raspuns clar din punct de vedere legistaliv. Sa pot sa vorbesc pe baza legala

un-roman a scris:

Buna ziua. In urma cu doi ani de zile s-a finalizat proiectul pe fonduri europene de canalizare si apa potabila in comuna, insa au ramas case fara conducta sau gura de vizitare pentru canalizare. Mentionez ca este o sufrafata de aproximativ 100 m, intre doua proprietati, unde nu exista teava de canalizare. Primaria ne obliga sa facem subtraversarea pe sub drumul national prin forte proprii. Cine trebuie sa execute aceste lucrari, eu sau administratia locala? Tin sa precizez ca nu dispun de suma necesara pentru efectuarea lucrarilor.

Buna ziua. In urma cu doi ani de zile s-a finalizat proiectul pe fonduri europene de canalizare si apa potabila in comuna, insa au ramas case fara conducta sau gura de vizitare pentru canalizare. Mentionez ca este o sufrafata de aproximativ 100 m, intre doua proprietati, unde nu exista teava de canalizare. Primaria ne obliga sa facem subtraversarea pe sub drumul national prin forte proprii. Cine trebuie sa execute aceste lucrari, eu sau administratia locala? Tin sa precizez ca nu dispun de suma necesara pentru efectuarea lucrarilor.
Buna seara. Doresc sa stiu si eu daca pot beneficia de prima de relocare sau de cea de transport in situatia in care sunt angajat la o firma care activeaza momentat intr-un alt judet decat cel de domiciliu, iar ulterior se va muta in judetul meu, iar eu locuiesc la o distanta de aproximativ 75 km fata de sediul firmei. Precizez faptul ca momentan am semnat prelungirea contractului pana pe 28 februarie 2018.
Buna ziua,

Problema este una destul de grava consider eu tinand cont ca Primaria de care apartin a eliberat un titlu de proprietate si un proces verbal de pune in posesie pe acelasi teren. In fapt, bunicul meu(decedat intre timp) a obtinut un titlu de proprietate pe numele tatalui sau, prin hotarare judecatoreasca, in anul 2003, in baza unui act eliberat de ministerul agriculturii in anul 1953. Ulterior anului 1991, nepotul boierului al carui teren a fost inainte de '53, a cerut la randul sau terenul mostenit, printre care si cel in cauza, si i s-a eliberat un proces verbal de punere in posesie. In momentul de fata, bunica mea plateste impozit desi nu il mai foloseste din anul 2008, de la decesul bunicului, si nu stim care e solutia in acest caz.Ce putem face pentru a il putea folosi, sau duipa caz obtinere de despagubiri? si cine are dreptul real asupra terenului?
Fara suparare. Eu, care traiesc in Romania, platitor de taxe si impozite, il pot da in judecata pe domnul cu intrebarea pentru ca vrea banii nostrii, ai romanilor din tara? Stiu ca nu este o intrebare justificata, insa daca se doreste crearea unui precedent, si toti cei din afara doresc sa dea statul in judecata? De noi ce se alege?