Bună seara! Tatăl meu în vârstă de 64 de ani( pensionar din martie 2019 după 39 de ani și 4 luni de cotizație , pensie 1030 lei din care trăiesc 2 persoane mama si tata ) a făcut cancer gastric , a fost operat, i s-a scos tot stomacul acum 1 lună de zile și de o săptămână a început chimioterapie. Este în stadiul 3b , cu regim și multiple tratamente. Întrebarea mea este dacă are dreptul la vreun ajutor de la stat pt cancer? Orice fel de ajutor ar fi mai mult decât binevenit! Cui ar trebui să mă adresez? Carei instituții? Cine ma poate indruma? Există o legislație care să îl ajute? Care este aceasta? Îmi cer iertare dacă nu am fost foarte coerenta în ceea ce spun! Multumesc mult pt eventualele răspunsuri!
Bună seara. Tatăl meu a fost unic copil la părinți. Bunicii mei au murit cu mult timp în urmă. Tatăl meu nu are nici un act pe numele lui pt casă și terenuri, există acte de vanzare cumpărare dar pe numele bunicilor. Tatăl meu acum ar dori să vândă casa. Cum ar trebui procedat? Care sunt pașii pe care trebuie să îi parcurgă? Care ar putea fi costurile? Vă mulțumesc anticipat!
Daca am o interprindere individuala:
1. ma pot angaja cu 2 ore iar taxele pt sanatate, somaj, pensii sa le platesc in raport cu salariul(minim ?
2impozitul il voi plati pe profit si anume 16%?
3 mai sunt si alte taxe care ar trebui sa le platesc?
4sunt comerciant cofetar patiser, vreau sa deschid bar, alimentara si sa comercializez piese si accesorii pt autovehicole imi trebuie o alta specializare pt cele mentionate mai sus?
5 pt comercializarea de piese si accesorii autovehicole mi-ar trebui un alt punct de lucru?#-o
Va multumesc anticipat!