Buna ziua! Eu am patit ceva similar, dar fara informare, fara bon de miscare, fara nimic. Si l-au mutat la peste 200 de metri de proprietatea mea. Eram acasa, am sunat si politia, iar acestia l-au lasat sa mute fara acte pt ca e contorul lor. Eu cred ca a fost un abuz in serviciu si din partea functionarului enel care a mutat contorul pt ca i-a zis seful si din partea politistului ca nu a verificat actele in baza caruia se muta contorul
Buna seara! Sunt conectata din 2011. Nu mi-au spus unde, la aprox 200 de metri din cate am inteles. Nu il vad de la mine. In ATR scrie ca bransamentul este executat "pana la BMPT dual, Ir=16A,amplasat la limita de proprietate pe stelaj metalicsi prevazut cu priza de pamantcu Rp<4ohmi,inclusa in taxa de racordare." Si am si proces verbal de receptie. Cand am solicitat schita bransamentului, in 2019 cred, mi-au dat o fisa de solutie pe numele meu, pt un alt nr de ATR si cu o schita care nu corespunde. Am inteles ca cineva, pe undeva, a bagat banii in buzunar. Dar este problema lor sa verifice si sa faca masuratori. Daca imi scrie in ATR ca e la limita proprietatii, il pot muta ei cum vor? In 2022 a fost si schimbat contorul cu unul inteligent. Tot de Enel distributie. Si la limita proprietatii.
Am avut instalat contorul de curent la limita proprietatii si nu corespundea fisa de solutie(cineva a pacalit enel-ul). In atr este mentionat ca este amplasat la limita proprietatii. este legal sa il mute fara o decizie? fara o hotarare judecatoreascda?
Buna-ziua! Va multumesc frumos pt raspuns, dar cred ca nu m-am exprimat eu bine. Noi avem 1500 mp teren dintre care 500 curti constructii. Acum, din cei 1000 care sunt intravilan arabil, cei de la primarie au calculat inca 400 mp curti constructii si mi-au transmis decizia de impunere pe 1000 de metri patrati, separandu-i astfel de cei 500 care deja au destinatia de curti-constructii. Asta nu inteleg. De ce se calculeaza de doua ori cei 400 mp in cazul coproprietarilor. Cand si lor ar trebui sa li se aplice art. 465 care mentioneaza clar ca se calculeaza o singura data suprafata de 400 mp. Nu impozitul pe teren ar trebui impartit la nr. de coproprietari? De ce se parceleaza terenul si se fac doua proprietati cand, este de fapt doar una. Si fizic, pe terenul meu nu mai pot exista inca 400 mp curti-constructii intrucat terenul este pe lungime si avem livada de-a lungul aleilor.
Si o a doua intrebare ar fi, este legal sa mi se solicite ramasite pentru aceste modificari survenite anul trecut din moment ce in lege scrie ca, in cazul modificarilor intervenite in destinatia terenului, plata impozitului se modifica incepand cu 01 ianuarie anul urmator?
Va multumesc!
Cu stima,
Laura Anastasiu
Buna ziua,
Detin un teren in suprafata de 1500 mp, din care 500 mp teren curti-constructii si 1000 mp teren intravilan arabil. Cand am fost sa platesc impozitul, mi se comunica o decizie de impunere pentru 1000 mp, in conditiile in care nu am cerut dezmembrarea terenului, iar suma de plata era dubla deoarece, pe langa cei 500 mp curti-constructii ei au mai calculat alti 400 mp curti constructii, desi in lege este specificat ca se calculeaza o singura data, iar respectivul articol se aplica si in cazul coproprietarilor(terenul este achizitionat in timpul casatoriei). Tot in lege este specificat faptul ca acest art se aplica si in cazul coproprietarilor, De asemenea, intrucat aceste modificari au intervenit anul trecut, dupa ce am platit impozitul, mi se cere plata unei ramasite desi, tot in lege, este specificat faptul ca, in cazul schimbarii destinatiei unui teren, noul impozit se aplica de la 01.01 al anului urmator.
Imi puteti da si mie niste clarificari in aceasta problema, intrucat noi nu am solicitat schimbarea destinatiei celor 1000 de metri patrati si nu inteleg de ce ar mai trebui calculati inca 400 mp. Impozitul pe teren ar trebui platit de fiecare coproprietar in functie de procentajul detinut, nu terenul trebuie impartit si schimbata destinatia acestuia fara acordul proprietarului.
Va multumesc,
Cu stima,
Laura Anastasiu