avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Activitate unadministrator

Activitate unadministrator

Dupa iesirea la pensie (de la stat) ieșire pt limita de vârstă, am mai lucrat încă 13 ani la privat pana la vârsta de 75 de ani plătind toate dările către stat. Se iau în considerare acești ani la pensie.
Mulțumesc
In blocul nostru un proprietar a închiriat ap unei firme. A avut si contract cu termoenergetica. Dupa doi ani firma a subinchiriat ap. (de fapt nu mai era sediu de firma) si a transformat ap in locuinta de tranzit pt persoane venite in tara pt a se angaja ca bone. Locuiesc in ap., nu declara cine sunt aceste persoane plus ca a anulat contractul cu termoenergetica ca si cum ar fi un ap inchiriat unor persoane. E corect ce a facut? Il putem considera de fapt sediu de firma in continuare si sa refaca contractul cu Termo, ce nu mai e in regulă cu acest ap? Mulțumesc
daca blocul este curat, se face periodic dezinsectia, cu toate instalatiile in regula este si in interesul dv. doar faceti parte din acelasi condominiu. Toate acestea se fac de catre un staf de conducere care trebuie platit, materialele necesare pt a tine blocul in stare buna trebuie si ele platite. De ce este numai obligatia proprietariilor din bloc
Ca sa dai pe cineva in judecata trebuie intocmite niste acte si tu nu prea stii sa. scrii

Calamar4925 a scris:

pot da in judecata profesori??
luni la ora de mate doamna mia pus 2 ca nu miam facut tema dar o aveam
iam aratato pe cea de la agebra dar nu aveam algebra dupa iam zis ca am facuto joia trecuta dar a tipat si tot a pus 2.
azi la ora de engleza un copil dadea cu cocoloase de hartie si iam zis sa inceteza si din cauza lui ma ascultat mia zis un cuvant sal traduc pe romana dar nu lam inteles bine ca era galagie am inteles good dar nu asta era cuvantul.

Le gasiti pe Google

octav romascu a scris:

vreau un model de statut de asociatie si de acord de asociere

Legea 196 /2018 va poate lamuri


familistu a scris:

Buna seara. Suntem o asociatie infiintata in baza OG 26/2000. Infiintati in anul 2013. Din cei 15 de membrii fondatori, 9 au plecat, murit, nu mai sunt de gasit, nu mai sunt interesati de aceasta asociatie. Din 2013 pana in ziua de azi functionam din inertie, cu o conducere care demult i-a expirat mandatul, insa nu au fost alesi alti, AGA facute ad hoc, fara respectarea statutului si a legislatiei, si multe altele. Nimic inregistrat la tribunal.
Cum putem iesi din acest impas?
In calitate de membru fondator si membru in adunarea generala, pot convoca adunarea generala ordinara, si cu cati ne adunam sa modificam statutul, sa excludem pe ceilalti 9 membri fondatori si sa ii acceptam pe alti, daca este cazul? In statut am urmatoarea fraza: Convocarea este sarcina presedintelui consiliului director, iar in lipsa acestuia de catre membrii Consiliului Director. Presedintele consiliului director este unul din cei 9 dezertori.
Multumesc frumos.

Orice sfat este bine venit.


Am întrebat in legătură cu ce s a propus in noua lege a pensiilor in sensul ca se adauga cate un punct pt fiecare an lucrat peste 25 de ani. Se va aplica pt cei care ies acum la pensie sau e valabil si pt cei care are ai iesit mai demult?

CHKa a scris:

De cand veti cere Casei de Pensii acest lucru ... Daca sunteti pensionar al sistemului public de pensii , puteati depune in fiecare an cate o adeverinta de la angajator si sa cereti recalcularea pensiei pentru contributiile platite in acel an . De vreme ce nu ati cerut , faceti-o acum cu o adeverinta pentru intreaga perioada , dar nu veti primi retroactiv nimic , ci doar de la depunerea cererii . Daca sunteti pensionar din alt sistem , ceea ce v-am scris nu e valabil .

Daca am iesit la pensie in 2007 cu 38 de ani vechime si lucrez in continuare (la privat ) si am ajuns la 45 de ani vechime de cand mi se adaugă puncte la pensie. Mi se recalculeaza pensia?
Răspuns la discuția Pierderi de apa
Poate sa cititi apometrele din ap odată cu citirea celui la intrarea in bloc. Daca mai exista diferențe acesta pot fi din spălatul scarilor, al geamurilor pe scară etc.

LucianSandu a scris:

da...luna aceasta...deci pierderi sunt aproape luna de luna...cand se te aceste reprezinta spalarea scarilr oee scara, a o, a geamuriloface citirea...ideea e cum sa apara aceste pierderi cand sunt apometre cu clasa C la toate apartamentele.....la apometru nu se poate face nimic(sa se fure apa de catre locatari )pentru ca este pus pe scara in fata usii....

Răspuns la discuția Pierderi de apa
Diferenta dintre cat ati consumat si plata afisata pe lista reprezinta apa cu care se spala scarile, geamurile etc. Depinde de cat de mare e blocul. Daca nu e o teava comună sparta atunci ce e in plus trebuie platit de toti proprietarii

plaiesubogdan a scris:

Va multumesc pentru rasuns dar asta e singura solutie ?! Este ca si cum eu as spune ca mi s-a furat portofelul in tramvai si cineva ma sfatuieste sa ma fac politist ca sa prind hotul.... Nu vreau sa ma fac politist. Si nici presedinte de bloc. Am alta meserie care imi ocupa tot timpul.
Stiu ca e normal sa te implici in viata si deciziile comunitatii din care faci parte. Dar una este sa o faci ca membru si alta este sa ocupi o functie.