avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Activitate claudiah28

Activitate claudiah28

Am chemat dezvoltatorul inca de anul trecut si i-am aratat ce se intampla. A tot ridicat din umeri. Ca nu stie care ar fi cauza.
Ca sa nu mai zic ca in faza de constructie am insistat foarte tare sa izolam sub parchet cu polistiren iar el ne-a asigurat ca nu e cazul.
O sa mai incerc o discutie cu el si daca nu e dispus sa modifice izolatia o sa caut un expert sa vedem unde s-a gresit.
Multumesc, mi-ati fost de ajutor.
Ma refeream la subsol cum sunt cele de la bloc. Aici nu exista sub noi o incapere, ca sa-i zic asa. E casa direct pe pamant. ( ma rog cu fundatie).
Apa e condens, cum am zis mai sus, format pe langa pereti. Am pus calorifere mai mari in ideea ca poate nu fac fata camerelor dar degeaba.
In baie curge apa pe faianta. Sub mobilierul de baie se aduna o cantitate insemnata. Si e ce se scurge de pe pereti. Geamul il las deschis zilnic dar fiind iarna nu-l pot lasa continuu.

cyan a scris:

Ar fi interesant de aflat cate etaje are casa si in ce consta in fapt, "apa in cantitati mari care vine de jos", cum vine? pe unde vine? iese prin parchet?, in cat timp se acumuleaza?, tzashneste?, trebuie descrisa putin situatia pentru a ne face o idee.
Casele se fac in general cu subsol, pentru instalatia sanitara, tevile sunt "pe afara"?

Multumesc pentru raspunsuri. Nu ma consoleaza ideea ca si alte imobile sunt la fel. Ptr ca daca ar fi fost construit bine, nu se intampla asa ceva. Stiu persoane care au cumparat case, deci tot parter si nu au nicio problema. Iar mucegaiul este daunator ptr sanatate
Apa e un condens presupun. Cald in casa, rece sub pardoseala. Si se formeaza in dreptul tuturor peretilor exteriori.
In anul 2016 a fost finalizat. La parter - nu e bloc clasic.Nu exista subsol. E o casa P+E . Apartamentul de la parter e al nostru. Celelalte constructii de langa noi, acelasi dezvoltator, acelasi gen d constructie - aceleasi probleme le au proprietarii
Buna ziua.
Am cumparat un apartament nou in octombrie 2016. Inca din iarna trecuta au aparut problemele: mucegai, condens, apa pe jos in cantitati mari). Apartamentul se degradeaza rapid din cauza asta: parchetul se umfla, mobilierul s-a stricat ( umflat + mucegait). In conditiile in care nu exista motive sa se faca mucegai ( ptr ca respect tot ce e cazul ca sa evit formarea mucegaiului - aerisesc zilnic, temperatura constanta in casa nici prea ridicata nici scazuta, nu usuc absolut nimic in casa) - exista vreo modalitate de a determina dezvoltatorul sa repare problemele pe costul lui? Pot folosi asigurarea de la banca ? ( apartamentul este cumparat prin Prima Casa deci asigurarea este in favoarea bancii).
Multumesc
Buna seara,

Exista vreo modalitate prin care sa pot dovedi ca un balcon construit fara autorizatie de constructie a fost construit inainte de 2001?
Am cumparat apartamentul in 2012, iar fostii proprietari ne-au spus ca e construit in 1980, imediat dupa construirea blocului. Dar nu am nicio declaratie din partea lor, niciun inscris practic.

In eventualitatea in care nu pot dovedi ca e mai vechi de 2001, ar fi vreo sansa sa fie intabulat?

Multumesc
Răspuns la discuția Acte notariale
Multumesc ptr raspuns.
Cu siguranta, maine vom merge si la notar, dar aveam nevoie de cateva idei azi ca sa stim daca picam sau nu de acord asupra vanzarii.

Cat priveste Fondul,, cu privire la ce ar trebui sa-si exprime acordul?
Discuție Acte notariale
Buna ziua,

Vreau sa instrainez un imobil cumparat prin Prima Casa in urma cu 4 ani. Ministerul de Finante si Banca si-au exprimat acordul cu privire la instrainarea inainte de 5ani, cu conditia sa ne cumparam un alt imobil mai mare sau mai scump.
problema e ca posibilul cumparator al acutalului nostru imobil nu e sigur daca va achizitiona apart prin credit ipotecar sau cu banii cash ( urmeaza sa vanda la randul lor un apartament).
Si ne intrebam cum putem proceda cu antecontractele. Ptr mine, care urmeaza sa cumpar prin A doua casa, e musai sa am doua antecontracte simultane. ( cel prin care instrainez si cel prin care cumpar).
Ptr el, care nu va cumpara prin Prima Casa nu e obligatoriu antecontractul.
Exista vreun alt act notarial care sa aiba aceeasi valoare ptr notar, respectiv Fond ca si antecontractul?
Pot semna cele doua contrate de vanzare-cumparare la date diferite ( contracte, nu antecontracte. Adica sa vand acum si sa cumpar peste 2 luni - ptr ca atunci va fi gata imobilul pe care il lusm noi).

In cazul in care facem totusi antecontract cu cumparatorul imobilului nostru, e posibil ca acesta sa fie facut cu o anumita persoana, iar vanzarea in sine sa se faca cu alta persoana ( la antecontract mama, la cumparare fiica)?


va multumesc
Multumesc de pareri. Am inteles opinia dvs obiectiva si am inteles in ce directie ar trebui sa ma indrept.
Voi incerca sa il conving sa picam de acord cu privire la toate aspectele.
In caz contrar, voi apela la un avocat.

Este exclusa varianta de a avea el grija de ele peste zi, eu seara.
Ptr ca ideea ar fi sa stabilim doar niste zile de vizita ptr el. Daca legea permite asta.
Cred ca e destul de greu de gasit probe care sa arate ca lor le-ar fi mai bine cu altcineva decat cu tatal lor. Ptr ca recunosc ca se poarta exemplar cu ele. Problemele sunt intre mine si el; Iar in prezenta fetelor nu-si poate ascunde atitudinea fata de mine, de unde rezulta limbaj violent. Care cel putin pe cea mare o afecteaza. Dar cum pot dovedi asta?
Nu sta nimeni cu noi ca sa existe martori; Toti cei care stiu problemele noastre le stiu din cat am zis eu sau el.
Probe materiale - nici atat.

Nu, fetele nu sunt inca in colectivitate. Ziceam doar ca amandoua au varsta la care sunt primite in colectivitate.