avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Activitate draghici.sorin

Activitate draghici.sorin

Răspuns la discuția Gdpr
Sunt intr-o mare dilema in legatura cu noua legislatie privind prelucrearea datelor cu caracter personal.
Pentru incheierea unor contracte de intermediere (doar intre prestator si beneficiar iar prestatorul fiind societate comerciala), societatea este obligata sa desemneze un responsabil cu protectia datelor sau este de ajuns ca beneficiarul sa ofere consimtamantul.

Am fost sfatuit sa adaug in subsolul paginii "Datele personale din acest contract,în conformitate cu prevederile legii 677, sunt folosite doar in scopul intermedierii" , dar
Legea 677/2001 a fost abrogata prin legea 129/2018 .
Răspuns la discuția Gdpr
Buna ziua,
Mulțumesc mult.
Buna ziua,
In urma unei succesiuni, am devenit coproprietar al unui imobil impreuna cu una din rudele mele. Aceasta persoana a pierdut fosta locuinta datorita creditelor bancare si s-a mutat impreuna cu familia sa in imobilul la care sunt si eu coproprietar.
Acesta locuieste in imobil de cativa ani fara a face vreo investitie.
Care sunt sansele ca eu sa pot primi in instanta abrobarea iesirii lui din indiviziune prin executare silita si scoaterea la licitatie a imobilului pentru partaj?
Am inteles ca daca se opune vanzarii, singura posibilitate de a recupera contravaloarea partii mele este sa ii puna poprire pe salariu sau pensie.
Mentionez ca nu are copii minori.
Am aflat ca daca achit impozitul pt. dividende nu mai achit alt impozit. Multumesc inca o data pentru ajutor!

draghici.sorin a scris:

Multumesc mult!
Daca achit impozitul de 5 % pentru dividende, mai platesc si impozitul de venit de 16 %?

Multumesc mult!
Daca achit impozitul de 5 % pentru dividende, mai platesc si impozitul de venit de 16 %?
Răspuns la discuția Magazin online
Vă mulțumesc foarte mult !
Momentan nu am niciun profit, dar urmează să extind afacerea.

În 2020 urmează să depun declarația unică și vreau să achit lunar contribuția pentru sănătate.

Dividendele știu că se ridică trimestrial sau după încheierea anului.

Declarația unica se depune la începutul anului, iar dividendele le ridic la sfârșitul anului...dacă există profit.
Cum știu eu la începutul lui 2020 când depun declarația, cat va produce firma în acel an și dacă ridic sau nu dividende in 2021?
Bună seara,
Sunt în aceeași situație,dar lunar am achitat contribuția pentru sănătate. Daca ridic dividende ce depășesc 24960 lei, mă obligă să plătesc încă o dată CASS-ul?
Dar CAS-ul mă obligă să îl achit?
Buna ziua,
Avand doar functia de unic asociat,nefiind si salariat, trebuie sa platesc CAS daca incasez venituri din dividende mai mici de 24.960 lei pentru anul precedent? Daca depasesc acea suma,trebuie sa achit inca o data si CASS, chiar daca a fost achitata contributia luna de luna?