avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Iesire din indiviziune prin executare silita?
Discuție deschisă în Executare silită

Iesire din indiviziune prin executare silita?

Buna ziua,
In urma unei succesiuni, am devenit coproprietar al unui imobil impreuna cu una din rudele mele. Aceasta persoana a pierdut fosta locuinta datorita creditelor bancare si s-a mutat impreuna cu familia sa in imobilul la care sunt si eu coproprietar.
Acesta locuieste in imobil de cativa ani fara a face vreo investitie.
Care sunt sansele ca eu sa pot primi in instanta abrobarea iesirii lui din indiviziune prin executare silita si scoaterea la licitatie a imobilului pentru partaj?
Am inteles ca daca se opune vanzarii, singura posibilitate de a recupera contravaloarea partii mele este sa ii puna poprire pe salariu sau pensie.
Mentionez ca nu are copii minori.
Ultima modificare: Marți, 19 Noiembrie 2019
draghici.sorin, utilizator
Cel mai recent răspuns: draghici.sorin , utilizator 20:43, 24 Noiembrie 2019
Buna ziua,
Va trebui sa va adresati instantei solicitand iesirea din indiviziune cu atribuirea catre dumneavoastra a bunului in materialitate cu obligatia de a da sulta cuvenita.
Dupa aceia puteti sa-l vindeti pentru a achita sulta ce va trebui sa o dati celuilalt.
Luati legatura cu un avocat care sa va ajute.
Ultima modificare: Marți, 19 Noiembrie 2019
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
De vreme ce stă acolo, nu are niciun interes să intenteza o acțiune în partajarea imobilului deci vă revine dvs această "sarcină"!
Dacă el va solicita însă atribuirea imobilului cu plata unei sulte către dvs are șanse mai mari de vreme de nu locuiește acolo!
Însă dacă nu va avea bani să plătească sulta tot la executare silită prin vânzare se va ajunge!
Totuși înarmați-vă cu răbdare întrucât procesele de partaj de regulă sunt îndelungate, n-ar fi superfluu să mai menționez și că sunt costisitoare: taxa timbru de 5% din valoarea masei partajabile, onorariu avocat, onorariu expert!
La final, cheltuielile de judecată se compensează!
Mulțumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune olivianus olivianus Suntem 2 coproprietari, posesori conf CF-50%-50%.Unul dintre coproprietari vrea sa faca un proces de iesire din indiviziune ( urmare a faptului ca nu s-a putut ... (vezi toată discuția)
Ieșire din indiviziune m-am judecat cu sora mea pentru casa ... elena45i elena45i ieșire din indiviziune M-am judecat cu sora mea pentru casa părintească. Avocatul care m-a reprezentat ma convins că trebuie să cerem \"ieșire din ... (vezi toată discuția)
Partaj intre fratii mostenitori. Phantom.haxor Phantom.haxor Buna ziua am si eu o problema delicata. In urma decesului mamei noastre eu si fratele meu am mostenit un apartament,fiecare avand 50% cota parte.Acum noi ... (vezi toată discuția)