avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesire din indiviziune

Suntem 2 coproprietari, posesori conf CF-50%-50%.Unul dintre coproprietari vrea sa faca un proces de iesire din indiviziune ( urmare a faptului ca nu s-a putut ajunge la o intelegere amiabiala privind suma pe care unul dintre coproprietari o ofera celuilalt coproprietar) si sa ceara in instanta, atribuirea catre el a imobilului, cu plata unei sulte catre celalalt coproprietar.Ce taxe tre sa achite coproprietarul care intenteaza procesul de iesire din indiviziune? Taxa de timbru judiciar se aplica ? si in ce cuantum ?Multumesc
Cel mai recent răspuns: olivianus , utilizator 15:30, 25 Noiembrie 2009
3% din valoarea imobilului
Starea de indiviziune inceteaza prin partaj,in acest caz judiciar.
Trebuie sa va adresati instantei cu o cerere de iesire din indiviziune.
Taxa de timbru pentru o astfel de actiune este de 3% din valoarea masei partajabile.
(art. 3 lit.c Legea nr. 146/1997).
In functie de complexitatea procesului se mai pot adauga onorariu avocat si onorariu expert (pentru situatia in care coproprietarul contesta valoarea estimata de dvs a imobilului).
Ultima modificare: Marți, 24 Noiembrie 2009
ContSters84518, utilizator
multumesc ptr raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de timru adriana istrate adriana istrate Avem in proprietate eu si prietenul meu un apartament in cote de 1/2 fiecare cumparat in 2003 inainte de casatoria care a avut loc in 2005. Am divortat in Feb ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune prin executare silita? draghici.sorin draghici.sorin Buna ziua, In urma unei succesiuni, am devenit coproprietar al unui imobil impreuna cu una din rudele mele. Aceasta persoana a pierdut fosta locuinta datorita ... (vezi toată discuția)
Taxa timbru. Imparatul Imparatul Cat ma costa taxa timbru pentru un partaj bunuri comune, la o suma de 26.000 ron, unde am solicitat cota de 50%? (vezi toată discuția)