avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... TAXA DE TIMRU
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

TAXA DE TIMRU

Avem in proprietate eu si prietenul meu un apartament in cote de 1/2 fiecare cumparat in 2003 inainte de casatoria care a avut loc in 2005. Am divortat in Feb 2011. Aprtamentul are imbunatatiri facute in timpul casatoriei.
Va rog sa precizati care este taxa de timbru pentru iesire din indiviziune a aprtamentului si care este taxa de timbru pentru partaj (imbunatiri aduse imobilului plus bunuri comune- aparatura, mobila, etc)
Mentionez ca intelegerea amiabila nu este posibila.

Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 13:51, 18 Februarie 2011
Conf. L. pentru partaj bunuri comune T>T este 3% din valoarea masei de partaj si TJ 5,00 lei
Va rog sa-mi specificati cat este taxa pentru iesirea din indiviziune?


Multumesc frumos
1-taxa de timbru pentru iesire din indiviziune este aproximativ 40 lei
2-taxe de timbru pentru partaj este de 3 % la valoarea in discutie, la care se va adauga onorariul expertului deoarece instanta va dispune expertiza
Era bune ca cel putin in ceea ce priveste bunurile comune sa va intelegeti pentru a nu mai ajunge cu ele in instanta.
Conform Legii 146/1997,
cereri de partaj se taxeaza cu 3% la valoarea masei partajabile.
Separat de aceasta taxa, daca partile contesta bunurile de impartit, valoarea acestora sau drepturile ori marimea drepturilor coproprietarilor in cadrul cererilor de mai sus, taxa judiciara de timbru se datoreaza de titularul cererii la valoarea contestata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa timbru legalizare hotarare Georgelius Georgelius Buna ziua, Astazi am vrut sa legalizez la judecatorie o sentinta civila prin care s-a luat act de o tranzactie privind iesirea din indiviziune a 2 ... (vezi toată discuția)
Taxa timbru. Imparatul Imparatul Cat ma costa taxa timbru pentru un partaj bunuri comune, la o suma de 26.000 ron, unde am solicitat cota de 50%? (vezi toată discuția)
Partaj blasciucgabi blasciucgabi Care este taxa de timbru (in procent) pentru un proces de partaj? Multumesc anticipat. (vezi toată discuția)