avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Activitate sturionul50

Activitate sturionul50

bligatiile organelor de urmarire penala
Subiect: In cazul Tulburare de posesie este obligatoriu ca politistul sa faca constatare la fata locului conform :Art. 306: Obligatiile organelor de urmarire penala
In cazul unui denunt pentru Tulburare de posesie, teren extravilan,teren agricol este obligat politistul a sa se deplaseze in teren si sa constate eventual sa intocmeasca un Proces verbal de constatare? si aici ma refer la,, Desfiintarea limitelor de hotar,, Ori trebuie sa facem ,,Actiune Granituire,,dupa care alta plangere penala ? Si ar mai fii ceva: 5 ha teren agricol acupate abuziv, Cel ce culege roadele nu a platit pe acest teren impozitul pe profit pentru culticarea acestui teren de 5 ha. Trebuie sai comunic eu politistului ori el o lasa balta privint evaziunea fiscala ?=D> Cand am pomenit de acesta politistului mia comunicat ca nu este de competenta lui

Noul Cod de Procedura Penala 2014
Art. 306: Obligatiile organelor de urmarire penala
(1)Pentru realizarea obiectului urmaririi penale organele de cercetare penala au obligatia ca, dupa sesizare, sa caute si sa stranga datele ori informatiile cu privire la existenta infractiunii si identificarea persoanelor care au savarsit infractiuni, sa ia masuri pentru limitarea consecintelor acestora, sa obtina si sa administreze probele cu respectarea prevederilor art. 100 si 101.
(2)Organele de cercetare penala au obligatia de a efectua actele de cercetare care nu sufera amanare, chiar daca privesc o cauza pentru care nu au competenta de a efectua urmarirea penala.
(3)Dupa inceperea urmaririi penale, organele de cercetare penala strang si administreaza probele, atat in favoarea, cat si in defavoarea suspectului ori inculpatului.
Subiect: In cazul Tulburare de posesie este obligatoriu ca politistul sa faca constatare la fata locului conform :Art. 306: Obligatiile organelor de urmarire penala
In cazul unui denunt pentru Tulburare de posesie, teren extravilan,teren agricol este obligat politistul a sa se deplaseze in teren si sa constate eventual sa intocmeasca un Proces verbal de constatare? si aici ma refer la,, Desfiintarea limitelor de hotar,, Ori trebuie sa facem ,,Actiune Granituire,,dupa care alta plangere penala ? Si ar mai fii ceva: 5 ha teren agricol acupate abuziv, Cel ce culege roadele nu a platit pe acest teren impozitul pe profit pentru culticarea acestui teren de 5 ha. Trebuie sai comunic eu politistului ori el o lasa balta privint evaziunea fiscala ?=D> Cand am pomenit de acesta politistului mia comunicat ca nu este de competenta lui

(1)Pentru realizarea obiectului urmaririi penale organele de cercetare penala au obligatia ca, dupa sesizare, sa caute si sa stranga datele ori informatiile cu privire la existenta infractiunii si identificarea persoanelor care au savarsit infractiuni, sa ia masuri pentru limitarea consecintelor acestora, sa obtina si sa administreze probele cu respectarea prevederilor art. 100 si 101.
(2)Organele de cercetare penala au obligatia de a efectua actele de cercetare care nu sufera amanare, chiar daca privesc o cauza pentru care nu au competenta de a efectua urmarirea penala.
(3)Dupa inceperea urmaririi penale, organele de cercetare penala strang si administreaza probele, atat in favoarea, cat si in defavoarea suspectului ori inculpatului.
=D>=D>=D>
Politistul de la cercetrari penale are voie sa se antepronunte in cazul pe care chiar el in cerceteaza ? Mai precis inainte de a face investigatii si cercetari inainte de a se deplasa la fata locului sa constate intr-un dosar penal sa comunice verbal partii vatamate ca este sau nu este fapta penala
Daca acest politist este impartial
Multumim

=D>=D>=D>
Cu stima
Ce posibilitate legala mai exista ....sturionul50 a scris:

Va rog daca se poate in a da un sfat cat mai clar. Nepoata 56 ani impreuna cu o matusa de 68 ani de la tara au un teren agricol la tara. Detine Titlu de Proprietate,plateste impozit pe acest teren.Nu avem iesirea din indiviziune pentru ca nepoata cu matusa se inteleg f.bine. Numai ca de doi ani de zile acest teren a fost ocupat si cultivat de un fermier care are terenurile vecinilor din zona in arenda.Pur si simplu am gasit terenul arat si insamantat cu grau. -- Am fost la primarie,in vara anului curent, O comisie din primarie formata din secretarul primariei,agentul agricol si un alt angajat al primariei sau deplasat in teren impreuna cu matusa. Sa facut o masuratoare cu ruleta si au constatat ca terenul este cultivat ba mai mult au precizat intr-un Proces verbal ca sunt doua societati comerciale -sa precizat numele societatilor comerciale care lucreaza terenuri in zona sa scris numele ambelor sociatati dar nu precizeaza clar care este societatea. Sriind ca nu stiu care este societatea.X-(

Am fost la politie,politia imi spune ca nu este tulburare de posesie. Am incercat sa vorbesc cu fermierul care mia spus sa dispar din fata lui. Am mers iarasi la politie care imi spune sa fac ,,Actiune de Granituire,, Vecini acestui teren sunt persoane fizice oameni in varsta care au dat terenurile lor in arenda acestu fermier. Intrebam si va rugam. Pe cine dam in judecata ? Pe adevaratii vecini din acte sau pe fermier ? Pe fermier habar nu am cum il cheama si nici firma nu stim cum se numeste.Primaria din comuna,politia nu vrea sa ne spuna cine lucreaza terenul. Pe cine dam in judecata ? Cine face expertiza si ce costuri implica aceasta actiune de granituire?

X-(
lukacs a scris:

limitele proprietatii dvs le va stabili un expert topograf, costurile sunt ale dvs, faceti actiune impotriva adevaratilor proprietari.....ei sunt vecinii dvs, cereti si despagubiri pt nefolosinta terenului, va vor spune ei cine este cel care foloseste terenurile daca nu vor sa plateasca ei.

O comisie din primarie formata din secretarul primariei,agentul agricol si un alt angajat al primariei sau deplasat in teren impreuna cu matusa. Sa facut o masuratoare cu ruleta si au constatat ca terenul este cultivat ba mai mult au precizat intr-un Proces verbal ca sunt doua societati comerciale -sa precizat numele societatilor comerciale care lucreaza terenuri in zona sa scris numele ambelor sociatati dar nu precizeaza clar care este societatea. Sriind ca nu stiu care este societatea
Va rog daca se poate in a da un sfat cat mai clar. Nepoata 56 ani impreuna cu o matusa de 68 ani de la tara au un teren agricol la tara. Detine Titlu de Proprietate,plateste impozit pe acest teren.Nu avem iesirea din indiviziune pentru ca nepoata cu matusa se inteleg f.bine. Numai ca de doi ani de zile acest teren a fost ocupat si cultivat de un fermier care are terenurile vecinilor din zona in arenda.Pur si simplu am gasit terenul arat si insamantat cu grau. Am fost la primarie,in vara anului curent, O comisie din primarie formata din secretarul primariei,agentul agricol si un alt angajat al primariei sau deplasat in teren impreuna cu matusa. Sa facut o masuratoare cu ruleta si au constatat ca terenul este cultivat ba mai mult au precizat intr-un Proces verbal ca sunt doua societati comerciale -sa precizat numele societatilor comerciale care lucreaza terenuri in zona sa scris numele ambelor sociatati dar nu precizeaza clar care este societatea. Sriind ca nu stiu care este societatea.Am fost la politie,politia imi spune ca nu este tulburare de posesie. Am incercat sa vorbesc cu fermierul care mia spus sa dispar din fata lui. Am mers iarasi la politie care imi spune sa fac ,,Actiune de Granituire,, Vecini acestui teren sunt persoane fizice oameni in varsta care au dat terenurile lor in arenda acestu fermier. Intrebam si va rugam. Pe cine dam in judecata ? Pe adevaratii vecini din acte sau pe fermier ? Pe fermier habar nu am cum il cheama si nici firma nu stim cum se numeste.Primaria din comuna,politia nu vrea sa ne spuna cine lucreaza terenul. Pe cine dam in judecata ? Cine face expertiza si ce costuri implica aceasta actiune de granituire?
Politistul avea obligatia sa mearga la fata locului insotit de un reprezentant al primariei rehte agent agricol sa identifice locul si dupa sa constate in prezenta unor martori.Dupa care intocmea un proces verbal de constatare. Solicitati procurorului sa dispuna pentru politist.
D.le neamtu 2-Cei de la d.n.a mi-au spus ca eu am dat declaratie pepropria raspundere privind cele 243 ha teren agricol si nu cum era real 238 ha teren agricol.Mai mult imi spune ca suma adunata dit totalul contractelor de arenda adica 238 ha teren - Nu corespund cu sumele trecute in Tabelele Nominale de Arenda-adica 243 ha = diferenta de 5 ha teren Eu cu tabelele nominale de arenda cat si cu decalratia pe propria raspundere am solicitat primariei adeverinta pentru apia Cei de la primarie mi-au dat adeverinta . Mai mult imi spune ca si cei de la primarie au vina lor pentru ca nu au verificat si mi-au eliberat adeverinta pentru apia.pe care am inteles ca ia acuzat de abuz in serviciul si de omisiunea sesizarii ART.267 noul cod penal. Pe mine ca pe mine ma intereseaza ,am inteles ca voi primii ceva cu suspendare. Dar cei de la primarie ce vina au ? M-am facut de rusine si nu as dorii ca oamenii din primarie sa aiba de suferit-Pot fii ei acuzati de Abuz in serviciu si de Omisiunea Sesizarii ?
Si ar mai fii ceva eu mai aveam vre-o 20 de ha teren luat in arenda in acelasi timp pentru care nu am solicitat subventie apia. pentru ca birocratia ma intarziat.Cer este ca am platit oamenilor care mi-au dat si aceste terenuri in arenda.
Multam mult
Prejudiciul l-am restituit integral ba mai mult si cu ceva dobanda aproape dublu de cat am primit.Am inteles bine ca voi primi inchisoare cu suspendare ! Agentului agricol de la primarie le spune ca de ce nu au sesizat imediat ca este o fapta penala si ca erau obligati ca in momentul in care au vazut trebuia de indata sa sesizeze organele statului (Celor de primarie lea spus ceva de Omisiunea Sesizarii ART.267 noul cod penal.) Ba mai mult decat atat le comunicat verbal ca nu trebuia sa elibereze adeverinta pentru apia. Si ca de ce nu au verificat daca contractele de arenda corespund cu tabelele nominale de arenda pe care eu personal le-am scris si am facut greseala cand am adunat. Erau obligati cei de la primarie sa verifice contractele de arenda daca corespund cu tabelele nominale ? Nu stiu ce sa mai fac,,agentul agricol este un baiat tanar care a avut incredere si a semnat pe adeverinda care mi-a eliberato pentru apia. Nu se poate ca si primarul a semnat si secretarul de primarie.Asta este culmea sa fac rau fara sa vreua si acestor oameni. Pot fii scosi din dosar cei de la primarie daca eu recunosc si am recunoscut. De ce si ei sa primasca pedepse ca sun nevinovat