avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Activitate georgefatu

Activitate georgefatu

Locuiesc la casa. De ceva timp cativa vecini si-au facut un obicei de a se aduna la unul din ei si a chefui, pun muzica, fac galagie, strigate si alte zgomote. Asta se intampla in timpul zilei, nu dupa ora 22. Am fost si am vorbit cu cel unde se aduna dar rezultatul a fost nul. Ei considera ca in timpul zilei pot face oricata galagie ca este voie.
Ceilalti vecini sunt si ei deranjati dar nu vor sa se bage (argumentand ca e in timpul zilei deci ce putem face?)
Din ce am inteles din din legea 61, exista doua articole care se aplica indiferent de intervalul orar (25. tulburarea, fără drept, a liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă; 27. organizarea de petreceri cu caracter privat şi utilizarea de aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniştea locuitorilor, în corturi, alte amenajări sau în spaţiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat imobilelor cu destinaţia de locuinţe sau cu caracter social, în mediul urban;).
M-ar interesa sa stiu in primul rand daca legea este de partea mea in aceasta situatie si care ar fi caile de urmat pentru a rezolva aceasta problema.
Locuiesc intr-o casa unde accesul se realizeaza printr-un drum de servitute. Drumul fiind ingust, nu se poate trece decat daca toate masinile sunt parcate pe aceeasi parte. In capatul acestui drum (spre iesire) doi vecini au intrat intr-un conflict legat de parcarea masinii pe drum si acum, fiecare parcand pe partea lui, blocheaza accesul pentru toate celelate case de pe acel drum.
Care ar fi prevederile legale referitoare la o asemenea situatie?
Am precizat faptul ca nu intentionez sa circul cu masina dupa schimbarea domiciliului pentru ca legea ma obliga ca masina sa fie inmatriculata pe noul domiciliu (lucru care vreau sa-l evit din motiv de costuri si timp pierdut).
Acum, problema care ar putea apare (poate de fapt nu este nici o problema) este faptul ca eventualele operatiuni care trebuie sa le fac la Directia Taxe si Impozite a vechiului domiciliu (radiere, dovada privind plata taxei auto) le voi face dupa schimbarea schimbarea domiciliului in alt judet si nu stiu daca cei de acolo vor avea ceva obiectii asupra acestui fapt.
Cunosc obligativitatea reinamtricularii la schimbarea domiciliului (in alt judet); problema mea este aceea ca intentionez sa vand masina si nu stiu daca am vreo posibilitate sa nu o mai inmatriculez in noul judet, presupunand ca nu voi mai circula cu aceasta masina dupa ce imi voi muta domiciliul. Nu stiu ce probleme ar putea apare la Directia Taxe si Impozite (de la vechiul domiciliu, unde am acum masina pe rol) cand voi realiza formalitatile de vanzare.
Eu as vrea sa fac plata prin online banking sau ordin de plata si nu depunand cash in contul vanzatorului. Dar presupun ca as putea o procedura similara.
Intentionez sa achizitionez o casa in viitorul apropiat. La incheiera contractului de vanzare-cumparare doresc sa fac plata prin banca. E clar ca plata nu se poate face concomitent cu semnarea contractului, si atunci care ar fi procedura pentru a realiza aceasta?
Am citit ca la un moment dat se discuta obligativitatea platii prin banca la orice suma de peste 10000RON; este intrata in vigoare aceasta lege?