avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Activitate alimus

Activitate alimus

Răspuns la discuția Cheltuieli reparatii lift
Deci ii dau cu legea in cap din nou....
E fenomenal omul, se contrazice pe niste chestii clare. Asa mi-a facut si cu salariul femeii care face curat pe scara, plateam pe persoana.
Multumesc!

Inca o intrebare daca se poate, la cota parte indiviza intra si logiile in calcul? La unele apartamente la SU din releveu sunt puse si logiile, la altele sunt scoase. Astfel incat sunt diferente intre sumele de calcul, desi apartamentele sunt identice.
De curand s-a schimbat troliul liftului si ni s-a pus la plata lunar o anumita suma de bani. Toate bune si frumoase, am platit din mai pana acum 750 lei. Astazi a afisat administratorul o lista detaliata unde am vazut ca de fapt cheltuielile au fost calculate pe numar de persoane, nu pe cota indiviza. Este in regula? S-a schimbat ceva in legea 230 de curand?
Nu s-a facut nicio sedinta in care sa ne infirmeze ce si cum.
Nu mi se pare tocmai just deoarece noi stam la primul etaj, folosim rar liftul , parter nu exista in blocul nostru.
Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Voi intreba cu siguranta fiindca totusi mi se pare imposibil ca in jumatate de luna sa consumi cat o familie de 4 persoane (cat am eu).
Multumesc frumos pentru raspuns!
Am si eu o intrebare. Sunt cateva apartamente in bloc unde sunt trecute 0 persoane, insa consuma multa apa, deci cineva trebuie sa locuiasca acolo ca altfel nu e posibil. Este legal sa treci 0 persoane cand este clar ca acolo locuieste cineva si foloseste ascensorul si se aprinde lumina si pentru el etc.
Nu este chestie de o luna ci de 2 ani de cand locuiesc in blocul acesta.
Acum m-am uitat pe lista de intretinere si caldura in spatiile comune este pusa in cheltuielile pe cota parte indiviza.....
Pe hartia de la cei care fac calculele asta inteleg. Cand detaliaza scriu coloanele din casa, dormitor, sufragerie, etc, nu si pe cele de la subsol, casa scarii :( ....
Oricum ar fi, mi se pare mult fata de apartamentele care sunt bransate propriu zis.

Buna ziua!
Am si eu nelamuriri in legatura cu plata tevilor comune din apartament.Am centrala termica (asa am cumparat apartamentul) .Iarna trecuta am platit cel mai mult 110 lei pentru tevile care-mi tranziteaza apartamentul in conditiile am platit 170 lei gazele pentru centrala.
In bloc sunt repartitoare si toti vecinii le tin la minim de au maxim 20 de grade in apartament si platesc in jur de 100-160 lei caldura. Totodata sunt la primul etaj, la parter a fost sediul unei banci si acum e spatiul gol si e foarte rece pardoseala.
Mie mi se pare ca platesc foarte mult pentru tevile de caldura, adica platesc la fel ca un apartament care este bransat la caldura si primeste caldura in calorifere. Logica calculului este ca imi amana caldura tevile in apartament, ei bine, eu consider ca le incalzesc tevile cu cetrala proprie.In casa la mine sunt constant 23-24 grade, fata de frigul din celelalte apartamente unde practic cred ca se pierde mai multa caldura de la tevi.
Intrebarea este ce as putea sa fac? Sunt de acord sa platesc ce se cuvine pentru spatiile comune dar pentru tevile din apartament consider ca trebuie sa se refaca modul de calcul.