As dori sa stiu daca un functionar public care ocupa functia de asistent social, poate sa fie cenzor supleant intr-o cooperativa agricola. Va multumesc !
Care este metoda legala din punct de vedere contabil pentru incasarea unui avans la o microintreprindere care se ocupa cu intocmirea documentatiilor pentru registru comertului. Prin ce document contabil se poate incasa suma, ulterior, la terminarea procedurilor eliberandu-se factura pe societate. Iar in aceasta situatie ce se elibereaza, bon fiscal sau chitanta?
Va multumesc !
La o microintreprindere care are ca si domeniu de activitate infiintare de societati, pregatire documentatie pentru Registru Comertului care este varianta corecta din punct de vedere fiscal la incasare. Este obligatorie detinerea unei case de macat, ulterior emiterea unui bon fiscal sau se poate intocmi doar factura si chitanta?
Am fost numit lichidator la o societate comerciala conform art. 237 din Legea nr. 31/1990. Am notificat societatea solicitand punerea la dispozitie a documentele contabile si informatiilor insa nu am primit nici un raspuns. Din verificarile realizare la AJFP s-a constatat faptul ca societatea figureaza cu datorii fiscale de plata, acestea fiind mai mici fata de valoarea prag de 40.000 lei, mentionata la art. 5 pct. 72 din Legea 85/2014 .
In aceasta situatie se poate intocmi bilantul de lichidare si ulterior se poate radia societatea?
Sunt un cabinet individual, neplătitor de TVA. As dori sa fac o achiziție intracomunitara care nu depășește pragul de 10.000 euro. In aceasta situație se achita TVA-ul facturat ?