avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Bilant lichidare cu datorii
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Bilant lichidare cu datorii

Buna seara,

Am fost numit lichidator la o societate comerciala conform art. 237 din Legea nr. 31/1990. Am notificat societatea solicitand punerea la dispozitie a documentele contabile si informatiilor insa nu am primit nici un raspuns. Din verificarile realizare la AJFP s-a constatat faptul ca societatea figureaza cu datorii fiscale de plata, acestea fiind mai mici fata de valoarea prag de 40.000 lei, mentionata la art. 5 pct. 72 din Legea 85/2014 .

In aceasta situatie se poate intocmi bilantul de lichidare si ulterior se poate radia societatea?
Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 10:41, 29 Iunie 2015
Da, intrucat nu se poate introduce cerere de intrare in insolventa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este valoarea prag de deschidere a procedurii de insolventa, ... juridic.answer juridic.answer Care este valoarea prag de deschidere a procedurii de insolventa, in contextul in care firma doreste sa-si declare singura insolventa? (vezi toată discuția)
Cum pot baga firma in faliment are darorii la stat marfdumyint marfdumyint Buna ziua ammo societate infiintata in2013 deniu Transport de marfuti internationale SRL din motive persona le nu mam ocupat de ia nu producea bani are ceva ... (vezi toată discuția)
Dizolvare societate Universul_tau Universul_tau Buna seara, Imi puteti spune, va rog, daca o societate care are datorii poate fi dizolvata printr-o cerere adresata instantei de judecata? Mentionez faptul ... (vezi toată discuția)