Da, se poate cere dizolvarea. Ce exemple? Fiecare cu situatia lui. Cereti dizolvarea si se aproba, asta-i cea mai simpla chestiune. Urmeaza lichidarea (daca exista datorii, se face cu lichidator - caz in care cine a gresit plateste, adica administratori, asociati, directori, etc) si abia apoi radierea (adica luminita de la capatul tunelului, unde toti vor sa ajunga).
P.S. nu, nu se poate cere procedura insolventei pentru datorii sub valoarea prag, insa se poate solicita dizolvarea la onrc. Trebuie vazuta situatia dvs. in concret, este greu de dat un raspuns competent pe baza catorva elemente informative.
Problema este ca vreau sa radiez aceasta societate care, ma repet, are datorii. Care este cea mai simpla modalitate avand in vedere faptul ca aceasta nu are cum sa isi achite datoriile? Ma gandeam ca un prim pas ar fi dizolvarea pe cale judecatoreasca avand in vedere faptul ca societatea nu si-a depus de ceva timp situatiile financiare anuale, precum şi raportarile contabile la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice, insa nu stiu daca exista o alta varianta mai rapida...
Modalitate si simpla si fara sa platiti datoriile nu exista. Cea mai simpla este sa cereti dizolvarea la onrc, insa dat fiind ca exista datorii, fie le platiti inainte, fie dizolvarea se va aproba cu lichidator. Daca cere dizolvarea onrc, se va desfasura procedura cf legii societatilor, iar daca se atinge valoarea prag anaf-ul poate cere deschiderea procedurii pe legea insolventei, caz in care lichidatorul va intocmi un raport (de fapt mai multe, dar ma voi referi doar la cel care doare), raport in legatura cu cauzele ..., prin care se va atrage/sau nu, raspunderea persoanelor din conducere, etc. Indicat ar fi, ca inainte de a demara orice procedura, sa va consultati un pic cu cineva care stia se va citeasca in acte, un jurist, un contabil si abia apoi sa alegeti o cale (care asa cum am spus si la inceput, nu-i nici simpla, nici rapida), caci este mult mai greu de inmormantat o societate, decat o persoana.