avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Cum pot baga firma in faliment are darorii la stat
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Cum pot baga firma in faliment are darorii la stat

Buna ziua ammo societate infiintata in2013 deniu Transport de marfuti internationale SRL
din motive persona le nu mam ocupat de ia nu producea bani are ceva datorii la stat 10000.lei tva impozit pe profit etc fara alte datorii la banci
acum
vreau sa o inchid dar fara sa platesc aceasta suma sa o bag in faliment insolventa care este procedura cea mai simpla de urmat si ce ammde facut
va multumesc frumos!!!
Cel mai recent răspuns: ContSters14414 , utilizator 09:59, 22 Ianuarie 2016
72. valoarea-prag reprezintă cuantumul minim al creanţei, pentru a putea fi introdusă cererea de deschidere a procedurii de insolvenţă. Valoarea-prag este de 40.000 lei atât pentru creditori, cât şi pentru debitor, inclusiv pentru cererile formulate de lichidatorul numit în procedura de lichidare prevăzută de Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, pentru creanţe de altă natură decât cele salariale, iar pentru salariaţi este de 6 salarii medii brute pe economie/salariat.
Datoria este prea mica pentru a putea solicita intrarea in insolventa, conform legii nr.85/2014
luati si incercati incet incet sa achitati datoria

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este valoarea prag de deschidere a procedurii de insolventa, ... juridic.answer juridic.answer Care este valoarea prag de deschidere a procedurii de insolventa, in contextul in care firma doreste sa-si declare singura insolventa? (vezi toată discuția)
Inchidere firma rome rome Buna ziua, am o firma la care sunt administrator unic si pe care doresc sa o inchid. Dar exista o mica problema; pe adresa firmei exista o amenda data de ITM ... (vezi toată discuția)
Dizolvare societate Universul_tau Universul_tau Buna seara, Imi puteti spune, va rog, daca o societate care are datorii poate fi dizolvata printr-o cerere adresata instantei de judecata? Mentionez faptul ... (vezi toată discuția)