avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 779 soluții astăzi
Forum Activitate sergiuoctavian

Activitate sergiuoctavian

Răspuns la discuția Procura minor
Justitiarul711 a scris:

Nu inteleg cum adica, va citez:,, nu vrea sa stie nimic de ei si nici nu contribuie la cresterea lui. In plus mai doreste custodia copilului.,,
Din moment ce doreste custodia inseamna ca vrea sa stie de el. De aceea mama ar trebui sa deschida proces prin care sa solicite exercitarea autoritatii parintesti si fixarea pensiei de intretinere(asta ca sa-i aduca aminte tatalui in fiecare luna ca are un copil de crescut). Daca in urma procesului instanta va hotara ca exercitarea sa fie facuta de ambii parinti in comun, iar tatal persista in refuzul de a lasa minorul sa calatoreasca, atunci mama se va putea adresa instantei din nou de aceasta data in vederea solicitarii si obtinerii unei ordonante presedintiale cu privire la suplinirea consimtamantului paratului tata la eliberarea pasaportului si deplasarea minorului in strainatate.



Tatal nu vrea sa stie nimic de copil si mama sa si nu contribuie in nici un fel la cresterea copilului, doar mama se ocupa de crestere si educatie.


Poate apela la instanta din Romania, copilul fiind nascut in Italia?
Discuție Procura minor
Buna ziua,


Am o prietena care are un copil minor, nascut in Italia, dar nu a fost casatorita cu tatal copilului iar la nastere copilul a fost trecut pe numele tatalui.

Mama impreuna cu copilul se afla in Romania, dar doreste sa mearga la surori in Germania.

Tatal copilului nu vrea sa stie nimic de ei si nici nu contribuie la cresterea lui.

In plus mai doreste custodia copilului.

Cum trebuie sa procedeze ptr a putea pleca impreuna cu copilul (2 ani) la surori si ptr a obtine custodia lui?
Buna seara,

Ma aflu intr-o problema delicata,

Sunt casatorit de 9 ani, cu actuala sotie (cu dubla cetatenie romana-germana).Ne-am casatorit in Romania ea folosind documentele germane.

In urma mariajului au rezultat doi copii minori, ambii nascuti in Germania, in prezent locuim toti 4 in Germania.

Am cazut de acord asupra partajului, asupra domiciliului minorilor, asupra remuneratiei ptr minori dar intampinam o problema.

Dorim sa facem documentele dar nu stim exact ce.


Poate cineva sa ne indrume pasii in complectarea documentelor?Este posibil divortul in fata unui notar din Germania?

Multumesc anticipat

P.S. este foarte urgent!!!
Multumesc f. mult pentru ajutor
nu am revenit asupra problemei din motive personale, imi cer scuze.

As dori sa discut cu un specialist in amanunt si in privat daca este posibil, eventual o cerere de oferte servicii(numai nu stiu in ce categoria sa incadrez cererea mea)

Eu sunt din Lugoj/Timis, daca s-ar gasi cineva din judet ar fi foarte bine.

Multmuesc anticipat


Am gasit butonul, ideea este ca NU stiu ce domeniu sa selectez, poate ma puteti ajuta
Răspuns la discuția Permis de conducere in Germania
Eu sunt in Germania de aproximativ doi ani, lucrez, inscris aici, permisul tot romanesc este, de lucrat lucrez ca sofer.

Atata timp cat esti cetatean roman ai toate drepturile sa sustii examenul auto in Romania, banuiesc ca ai si carte de identitate romaneasca inca

Buna seara,,


As dori sa adaug o cerere de oferta servicii dar nu stiu exact in ce categorie sa incadrez aceasta cerere.

Pe scurt, detin un credit imobiliar la o banca din Romania, dupa 7 ani de zile de plati suma nu a scazut cu nici macar 1 cent(credit in euro).

As dori sa ma ajutati sa incadrez corect cererea mea.

Multumesc anticipat
Buna seara,

As avea o intrebare(sau mai multe) referitoare la Bancile din Romania.Mai exact detin un credit imobiliar si din cele citite pe internet bancile practica de mai multi ani dobanzi si penalizari exagerate. Precum am citit pe internet(stiri) mai multe persoane au dat in judecata Bancile si au castigat aceste procese.

Cum nu stiu exact unde sa postez problema mea, intreb in aceasta sectiune unde anume ar trebuii sa postez aceasta problema.

Mulumesc anticipat