avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Activitate natasav

Activitate natasav

Bună ziua,
Am o cunoștință din Republica Moldova care este stabilita de 20 ani în România și dorește sa depună actele pentru pensie limita de vârsta. Întrebarea mea este dacă se considera la vechime și cei 5 ani lucrați în Rusia și dacă mai exista un acord între Rusia și România in acest sens.
Bună ziua, as dori un răspuns cu privire la bursa sociala pentru studenți orfani de un părinte. Ce venituri se iau în considerare? De la universitate se cere venitul părinților pe ultimele 12 luni, însă tatăl a decedat în mai în Anglia și a lucrat fără carte de munca, mama are salariul minim pe economie, cei 2 copii unul elev celalalt student au pensie de urmas de 1281 lei, mai pot beneficia de bursa sociala? Menționez ca copilul student este major și nu are alte venituri și urmează doua facultăți, una la zi și una la fără frecventa. Pensia de urmas este venit impozabil?
Buna ziua, care sunt perioadele contributive în cazul concediilor pentru creștere copil și dacă se adaugă la puncte de stabilitate?
Multumesc!
Am fost în concediu de maternitate în perioada 2002÷ 2004, aceasta perioada întra la punctele de stabilitate?
Care este pensia minima de urmas, urmașul fiind copilul decedatului care este student?
Bună ziua, soțul unei prietene a decedat în Anglia si are nevoie de certificat de deces original pentru ca copiii sa beneficieze de pensie de urmas însă familia soțului nu dorește sa-i dea, ce este de făcut în acest caz?
Bună ziua, am un băiat de 21 ani cu autism , are dreptul la vot?
Bună ziua, soțul de 48 ani a unei cunoștințe a decedat în UK. Copiii decedatului pot primi pensie de urmas dacă soțul a lucrat 20 ani cu carte de munca in UK si care sunt procedurile? În România a lucrat doar 2 ani cu carte de munca. Copiii locuiesc în România, unul este elev și celalalt este student.
Bună ziua, o persoana adulta cu handicap grav cu însoțitor institutionalizata are dreptul la invoire pe o durata de 2 luni pentru a petrece în familie. De ce în aceasta perioada nu are dreptul conform legii 448 la indemnizatie de handicap și indemnizatie de insotitor dacă sta în familie, cine beneficiază de dreptul lui DGASPC sau primaria de domiciliu?