avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Activitate calinaremus

Activitate calinaremus

Salut


Vreau sa va intreb o chestie legata de situatia din tara ( COVID19- , munca.......) .

Nu este vorba despre mine ci despre sotia mea.Lucreaza ca vanzatoare la un magazin de cartier situat intr-o zona de trafic ( spita+ cartier de case) . Ea impreuna cu colegele au hotarat ca zona este sub risc de a fi infectati cu COVID19 .Angajatorul a afirmat ca nu le poate da somaj tehnic si sa isi faca cerere de CONCEDIU FARA SALARIU .
Intrebarea ar fi: este corect cum procedeaza angajatorul,

Multumesc

Br
Remus
sa inteleg ca nimeni nu ma poate ajuta sau ca aceasta intrebare este postata in tematica gresita a forumului???Rog ca un admin sa imi mute intrebarea daca am postat gresit.Multumesc

Buna ziua


Am o situatie cum este prevazuta aici in acest link ( [ link extern ] /) .
Ma puteti ajuta cu ceva informatii despre cum trebuie sa arate formularul si catre cine trebuie sa il trimit dupa aceea.
PS : Specific faptul ca nu a fost facuta nici dupa bunici si nici dupa parinti taxa de succesiune .As dori sa trec in legalitate si sa imi pot plati taxele( platite pana acum de mine ) pe numele meu.
Va mutumesc

Cu respect Calina Remus
Buna ziua

Sunt in delegatie in afara tarii angajat fiind la o companie din Romania .Salariu in Ron +diurna/zi.
Doresc sa ma edific in urmatoarea problema .Daca la ora 7 dimineata plec de la cazare spre locul de munca ( recuperare materiale de la magazie apoi directia spre locatia unde trebuie instalate ),conducand masina firmei , si sosesc seara dupa ora 18:30 la cazare cum este considerta intreaga perioada de timp in acest interval ? Sunt considerate ore suplimentare ceea ce depaseste programul de 8 ore+pauza de masa,cum sunt platite aceste ore suplimentare ??
Ultima hotărâre s-a dat în 2003, pentru coşul din trimestrul II al acelui an, iar în anul 2004 aprobarea coșului minim de consum lunar a fost eliminată prin lege, nemaifiind fundament pentru calcularea salariului minim pe economie.
In OUG 11/2004 la Articolul 11 este specificat decat ca :

Articolul 11Evaluarea coşului minim de consum se realizează sub coordonarea Ministerului Muncii, Solidarităţii Sociale şi Familiei.

Deci dupa cum inteleg eu ii cam doare la baston pe alesii poporului
asta spuneam si eu,Ceea ce inteleg din acest raspuns este ca pana in 2004 se tinea cont de acest cos minim,dupa anul 2004 nu sa mai tinut cont de acest lucru .O sa vad ce spune OUG 11.2004
Acesta este raspunsul dat de catre MMPSPV

Ce pot intelege de aici ca in momentul de fata calcularea salariului minim nu are suport real ?!
Stimată doamnă, ( :D) )

La e-mailul dumneavoastră transmis Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, înregistrat cu nr.3817/02.02.2015, vă aducem la cunoştinţă următoarele:

În strategia fiscal bugetară pentru anii 2015-2017 se are în vedere o creștere salarială a salariului minim brut pe tară garantat în plată.
În perioada trimestrul IV al anului 2000 - trimestrul II al anului 2003, valorile coşului minim de consum lunar au fost aprobate prin hotărâri ale Guvernului.
Începând de la data intrării în vigoare a OUG nr. 11/2004, aprobarea valorii coşului minim de consum lunar prin hotărâre a Guvernului şi publicarea acestei valori în Monitorul Oficial al României, nu mai sunt obligatorii.

Cu stimă,

Ion Gibescu
Director
Direcţia Politici Salariale

Întocmit
Bogdan Lamatic
sa inteleg ca nu stie nimeni sau nu se doreste a da un raspuns?!
Buna ziua
Conform acestei hotarari de guvern : HG 1091/2014 – Salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată în 2015 incepând cu data de 1 ianuarie 2015, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată se stabileşte la 975 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 168,667 de ore în medie pe lună în anul 2015, reprezentând 5,781 lei/oră.

Intrebarea este urmatoareaL Cum se ajunge la aceasta valoare si nu este o alta valoare,se tine cont de un cos minim de cumparaturi,de caloriile ce trebuie sa fie consumate de un individ in 24 ore sau asa este ca asa vor ei?!
Va multumesc #-oX-(
Răspuns la discuția munca in strainatate
deci legal nu ma poate obliga sau constrange sa lucrez in zille de sarbatoare.Va multumesc