Buna ziua,
In ce conditii pot retrage banii din pilonul II de pensii?
Conform spuselor Ministrului Teodorovici, de la 01 ianuarie cei care au contribuit mai mult de 5 ani au aceasta posibilitate.
Care sunt pasii?
Multumesc anticipat!
Bună ziua!
Doresc să cumpăr un apartament vechi prin Prima Casă și am următoarele neclarități:
Notarului îi sunt necesare toate intabulările și toate contractele de vânzare cumpărare pentru semnarea antecontractului?
Apartamentul este cumpărat de la ICRAL sector 5, apoi au mai fost încă 3 proprietari.
Notarul a spus că îi sunt necesare toate documentele de mai sus (pe lângă cele standard, cadastru etc.), iar proprietarul actual nu are procesul verbal de predare primire de la ICRAL.
În cazul în care este obligatoriu și acesta, cum se poate obține?
Ma numesc Gabriel si doresc sa va prezint o situatie. Aceasta are ca si referinta obtinerea unui loc de parcare in Sectorul 5.
Am sa va fac un mic rezumat:
Locuiesc la o adresa din Sectorul 5 de 23 de ani.
In 2012 mi-am achizitionat o masina, iar de atunci ma tot chinui sa obtin un loc de parcare.
Situatia face ca in blocul in care locuiesc sa fie cativa vecini care au anumite relatii prin acesta institutie (ADP), iar acestia au chiar si cate 2 locuri de parcare. Ele sunt pe nume diferite, tocmai pentru a nu putea ceilalti locatari (ca mine) sa actioneze cumva. Totodata, in afara de acestia mai sunt si alti locatari care nu mai locuiesc in acest bloc, insa nu au mutarea facuta la alta locatie si nu vor sa renunte la acele locuri. Iar a treia categorie ar fii cei care s-au mutat intre timp (ma refer doar din 2012 pana in prezent), care nu stiu cum, practic au "mostenit" locul de parcare al celui care lucuia in bloc.
In situatia mai sus mentionata, ce pot face eu ? Pana in prezent am depus cate un dosar pentru obtinerea unui loc, cam in fiecare an de cand detin masina.
Am citit pe anumite forumuri ca in unele orase, daca sunt mai multi doritori pe un loc de parcare, locul se scoate la licitatie, iar in altele, ca acestea se ofera in ordinea depunerilor dosarelor.