Buna ziua.
As dori sa-mi spuneti daca eu am dreptul la plata diferentelor salariale prevazue de legea 85/2016,tinand cont ca sotul meu a fost profesor activ pana in luna iulie 2014 cand a decedat.In perioada 2008 - 2011 la care se refera legea era profesor la liceu,acolo unde am trimis toate actele necesare pentru a obtine acest drept.nu am primit nici un raspuns si de aceea m-am adresat dumneavoastra cu aceasta intrebare.
Va multumesc.
Buna ziua.
Am si eu o intrebare. Sunt mostenitoarea unui teren intravilan,pentru care am fost trecuta la despagubiri, intrucat Primaria nu poate sa-mi mai dea acel teren.Am trimis toate actele cerute de Comisia locala de fond funciar, mai putin schita amplasamentului terenului.Nu detin aceasta schita, iar parintii mei sunt decedati. Am facut cerere la registrul de cadastru al orasului, cat si la judet si mi s-a raspuns ca nici una din ele nu mai detin arhiva cu terenurile inscrise in titlurile de proprietate de la Reforma agrara din anul 1945.Tatal meu a fost inproprietarie cu acest teren la venirea lui de pe front din mosia expropriata de la Bethlen Ladislau.Comisia imi cere aceasta schita pe care nici ei nu o au.In afara Titlurilor de Proprietate, a certificatului de mostenitor si a adeverintei de la Arhivele Nationale nu am alte acte. Ce am de facut in cazul in care nu am aceea schita .Am arata amplasamentul terenului, nr. de lot dar nu stiu exact locul.
Va multumesc.
Felicia
Buna seara.
As avea si eu o intrebare legata de cheltuielile de bloc. Am mostenit un apartament in anul 2013 prin decesul parintilor. De la aceea data nu a mai locuit nimeni in el si utilitatile ( apa, lumina,gaz ) au fost oprite neexistand nici un fel de consum. Pe la acest apartament trec odata pe luna sau la doua luni pentru verificarea instalatiilor. Intrebarea mea este: daca sunt obligata sa platesc, salar administrator,salar femeie de serviciu, fond de rulment ( eu avand la ora actuala un fond de rulment de 550 Ron ),fond de reparatii,lumina pe scara,salubritate etc. Pana in luna ianuarie a acestui an am platit toate cheltuielile sus mentionate desi nu locuiesc acolo si am sesizat in scris acest lucru,iar din luna februarie nu am mai achitat nici o cheltuiala, in urma unui articol pe care l-am citit pe [EDIT = un site] si in care se spunea ca nu sunt obligata sa achit cheltuielile de bloc,dar nu specifica art. de lege care mentioneaza acest lucru.Am listat acel articol si l-am dat administratorului,presedintelui si cenzorului de bloc impreuna cu o adresa prin care le spuneam ca in afara fondului de reparatii nu mai achit nimic.Vreau sa stiu daca este legal acest lucru sau trebuie sa platesc in continuare aceste cheltuieli . Va multumesc anticipat.
Nu are dreptul la aplicarea indicelui de corectie.
Se aplica doar celor care si-au deschis drepturile dupa 01/01/2011.
In cazul de fata prima deschidere de drepturi a fost anul 2008.
Am si eu o intrebare legata de coeficientul de corectie la pensie acordat la inceputul acestui an.Daca o persoana s-a pensionat anticipat in 28 noiembrie 2008 ,iar definitiv in 29 noiembrie 2012 avea dreptul sa i se aplice la pensie acest coeficient de corectie de 1,06%?
Va multumesc.
Am vorbit cu scoala unde a predat sotul meu si mi-a confirmat de la secretariat ca el renuntase la statutul de membru de sindicat si nu primeste acesti bani.Dar mie mi se pare o nedreptate acest lucru, pentru ca si lui ca si membrilor de sindicat i sau retinut acesti bani.Ce as putea eu sa fac pentru a obtine acest drept tinand cont ca a avut peste 30 de ani la catedra.
Va multumesc.
Cu tot regretul nu stiu sa va spun, ca el a decedat subit si eu nu stiu nimic, dar am inteles de la TV ca toti profesori primesc acesti bani, nu numai cei care au hotarare judecatoreasca.
Buna seara.
Ma numesc Felicia si as dori sa va pun si eu o intrebare.Daca sotul meu a decedat subit in iulie 2014 mai are dreptul la banii pe care ii da guvernul profesorilor pe anii 2009-2011 sau acest drept il au doar cei care si-au cerut in instanta drepturile. Daca are acest drep, eu ca sotie a lui pot cere scolii unde a functionat ca profesor acesti bani?