avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters338006

Activitate ContSters338006

Răspuns la discuția Bursa medici rezidenti
Intre timp am aflat urmatoarele
-Din OUG 9/ 2017 art.21:
Cuantumul salariului lunar brut/soldei brute lunare luat/luate în calcul la stabilirea bursei de rezidențiat potrivit art. 18 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 103/2013 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2014, precum și alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice, aprobată cu completări prin Legea nr. 28/2014, cu modificările și completările ulterioare, este de 7.100 lei.
Dar art. 18 a fost abrogat prin Legea nr. 153 din 28 iunie 2017 !
Deci, intrebarea ramane aceeasi: putem primi sau nu bursa in continuare ?
Buna seara!
Astazi am aflat ca bursa pentru medici rezidenti nu se mai acorda odata cu intrarea in vigoarea a Legii 153/2017 prin care se abroga OUG 103/2013 articolele 1 -18 care stipula cuantumul burselor si faptul ca se acorda.
Asta inseamna ca bursele se abroga cu 1 iulie. Unii au sustinut ca la articolul 38 din legea 153/2017 se spune ca se pastreaza. Da se pastreaza veniturile asimilate salariilor, dar bursa nu este venit asimilat salariului ca nu este impozabila in primul rand, nu este considerata venit nici de banca cand merg sa faci un credit si nu intra in calculul pensiei. Deci articolul 38 nu implica pastrarea bursei. iar articolul 44 abroga de facto din 1 iulie 2017.
Pe seara a venit un raspuns din partea reprezentanţilor Ministerului Muncii care au declarat, Sâmbătă seară, pentru agenţia de presă MEDIAFAX, că bursele medicilor rezidenţi vor fi plătite în continuare, potrivit prevederilor din ordonanţele de urgenţă 2 şi 9, emise de Executiv.
Eu m-am uitat peste cele 2 OUG, dar nu am gasit nimic referitor la bursa pentru medici rezidenti! Dar RUNOS-ul spitalului platitor sustine ca nu mai exista baza legala pentru acordarea bursei? Dumneavoastra ce spuneti?
Buna ziua!
Sunt medic angajat la un spital public din Bucuresti. Spitalul, printr-un ordin intern, a stabilit sa primim la salarizare un spor mai mic decat cel trecut in legea salarizarii pentru specialitatea in care sunt profesez. Din acest motiv, Spitalul a fost dat in judecata de diferiti angajati , pierzand toate procesele.Apoi Spitalul a hotarat, tot printr-un ordin intern, ca persoanele care l-au dat in judecata sa prmeasca sporul prevazut in lege, iar ceilalati sa primeasca in continuare o salarizare cu spor mai mic(de altfel un procentaj seminificativ). Nu se poate vorbi ,in acest caz, de un abuz in serviciu ? Hotararea judecatoreasca, prin care li s-a dat dreptate reclamantilor, nu se aplica tuturor angajatilor(inclusiv celor care nu au dat in judecata Spitalul) ?