avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incalcarea unei legi privind salarizarea
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incalcarea unei legi privind salarizarea

Buna ziua!
Sunt medic angajat la un spital public din Bucuresti. Spitalul, printr-un ordin intern, a stabilit sa primim la salarizare un spor mai mic decat cel trecut in legea salarizarii pentru specialitatea in care sunt profesez. Din acest motiv, Spitalul a fost dat in judecata de diferiti angajati , pierzand toate procesele.Apoi Spitalul a hotarat, tot printr-un ordin intern, ca persoanele care l-au dat in judecata sa prmeasca sporul prevazut in lege, iar ceilalati sa primeasca in continuare o salarizare cu spor mai mic(de altfel un procentaj seminificativ). Nu se poate vorbi ,in acest caz, de un abuz in serviciu ? Hotararea judecatoreasca, prin care li s-a dat dreptate reclamantilor, nu se aplica tuturor angajatilor(inclusiv celor care nu au dat in judecata Spitalul) ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:37, 5 Februarie 2015
Hotararea judecatoreasca este opozabila numai partilor din proces, adica se aplica salariatilor care au fost parte in litigiile respective.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Când un sindicat dă în judecată o instituție pentru drepturi bănești și câștigă, decizia se aplică și acelora care nu sunt membri de sindicat și nu au acționat în instanță? Adi20000 Adi20000 Buna ziua, Daca un sindicat cu membri lui da in judecata o institutie pentru drepturi banesti si castiga, acele drepturi castigate se aplica si celor care ... (vezi toată discuția)
Sporul de confidentialitate in cazul unui transfer in interes de serviciu cocojamboemi cocojamboemi Buna ziua, In urma cu un an am chemat in instanta institutia publica (primarie) la care lucram in vederea acordarii sporului de confidentialitate de 15% din ... (vezi toată discuția)
Bună seara ! vă rugăm să ne spuneți cum trebuie procedat ... oanaportar oanaportar Bună seara ! Vă rugăm să ne spuneți cum trebuie procedat ? Un angajat, conservator în muzeu, a beneficiat de sporul pentru condiții vătămătoare de ... (vezi toată discuția)