avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 355 soluții astăzi
Forum Activitate BogdanB85

Activitate BogdanB85

Buna ziua,
La prima infatisare s-au luat in considerare, insa instanta a apreciat, prin modificarea PV in avertisment si nu prin anularea lui, faptul ca abaterea nu a reprezentat un risc social, iar contraventia cu avertisment ar fi "suficienta"
La apelul facut de IPJ cu infatisarea in 04.12.2018, rezultatul scontat era sa anulam PV in baza lipsei dovezilor, insa rezultatul a fost total neanticipat.
Dupa spusele avocatului, singura logica in hotararea instantei ar fi fost faptul ca s-a apreciat ca agentul constatator a mentionat in PV faptul ca se afla intr-o coloana de masini, astfel, neavand cum si neexistand nici o procedura care sa-i permita procurarea dovezilor in acest sens, rezultand ca PV reprezinta dovada IPJ-ului in instanta, iar hotararea instantei ramanand definitiva si fara drept de apel.
Buna ziua,
Ieri, 04.12.2018, instanta a dat o hotarare definitiva de intrare in vigoare a PV de contraventie pentru savarsirea faptei de trecere peste dubla linie continua, care presupune pe langa amenda implicita, si suspendarea permisului de conducere pe o perioada de 30 zile.
Procesul s-a desfasurat in urmatorul mod:
1. „Fapta” a fost savarsita in Iunie si am contestat-o in instanta cu reprezentant legal imediat dupa eveniment, avand si martor in vehicul care a fost audiat, decizia instantei fiind modificarea PV de contraventie in PV cu avertisment;
2. IPJ Bacau a facut apel fara a avea la dosar nici un fel de proba, doar PV intocmit de agentul constatator, insa instanta a dat hotararea definitiva in defavoarea mea, chiar si dupa apel, urmand ca in termen de 15 zile sa predau permisul de conducere catre IPJ.

Cum/daca se poate ataca decizia instantei pe motivul ignorarii dovezilor/martorilor depuse la dosar si emiterea hotararii definitive in defavoarea mea fara dovezi din partea celeilalte parti?

Multumesc!
Răspuns la discuția Unde se poate reclama ANPC-ul
Nu inteleg ce legatura are acest raspuns... cu orice!
Am facut o reclamatie acum 1 an adresata ANPC-ului referitor la nereguli constatate in magazinul Cora din Bacau, si nu am primit nici un raspuns. I-am sesizat din nou, si din nou... degeaba. In cadrul reclamatiei am atasat poze doveditoare a neregulilor constatate... tot ce le trebuia pentru a rezolva neregula. Asadar, este clar ca aici e vorba de indolenta si coruptie, altfel nu-mi pot imagina cum de ANPC-ul nu respecta legea, care prevede ca indiferent de rezultat, sunt obligati sa-mi ofere un raspuns in 45 de zile. De aici si intrebarea: Unde pot reclama ANPC-ul?
Răspuns la discuția Suspendare indemnizatie de somaj.
1. Probabil asa a fost, nu stiu cu exactitate, este prima data cand beneficiez de somaj.
2. Nu v-am inteles. Despre ce colegiu vorbiti, in care mi-am ales parlamentarii?
Răspuns la discuția Suspendare indemnizatie de somaj.
Din lege am citit si eu. Intrebarea mea era alta. Am specificat si ca am lipsit din motive personale. Dar nu mai conteaza, pentru ca nu se mai poate face nimic. In principiu, omul nu mai are voie sa faca nimic in viata lui personala, pentru a beneficia de drepturile lui.
Acum ceva timp stiu ca se putea primi somajul pe card si nu mai era nevoie de prezenta lunara, bineinteles ca s-a renuntat cu desavarsire la aceasta optiune.
Acum am alta intrebare: Cum se poate inainta o "reclamatie" a legii respective care impune prezenta la viza. In tarile civilizate se practica alte metode incat sa nu mobilizeze populatia ori de cate ori simt ei nevoia, mai mult. sa-ti IMPUNA. Drepturile mele privind somajul ar trebuii sa fie irevocabile d.p.d.v. legal, pentru ca si contributele pe care le platesc cat timp sunt in campul muncii, bineinteles ca sunt, tot irevocabile.
Ce pot face sa contest modalitatea de functionare al acestui sistem defect?
Buna seara. Am avut vizita pentru viza de somaj stabilita la data de 26.11.2014. Nu am putut ajunge la data respectiva, din motive personale, decat pana astazi. I-am specificat doamnei responsabile acest lucru si mi-a dat un formular in care sa trec datele personale si motivul pentru care nu m-am prezentat in termen. Am completat fisa respectiva si la motiv, am trecut "Investigatii medicale in alt judet". A stampilat ea pe acolo ce a crezut de cuviinta si mi-a dat carnetul fara nici o alta instiintare. Dupa ce am iesit din biroul dansei, am analizat carnetul si am observat alta stampila si alt termen stabilit (in loc sa ma prezint in Decembrie, mi-a trecut sa ma prezint in Ianuarie). Nedumerit, m-am intors sa primesc cateva explicatii referitoare la acest aspect. Am primit informatii precum ca pentru neprezentarea in termen, am pierdut banii pe acea perioada (de la data stabilita, pana cand m-am prezentat, adica astazi). I-am cerut mai multe explicatii printre care si de ce nu este trecut acest aspect CRUCIAL si in carnet, de ce nu se specifica alb pe negru "PENTRU NEPREZENTARE PIERDETI BANII". Pe langa faptul ca este aberant sa te prezinti in fiecare luna la o data stabilita de ei, mai dau si o suma mizera de bani, dupa contributia mea de 9 ani in campul muncii (420 ron). Si dupa ce ii obtii atat de greu, ce rapid se revoca acest drept, care este un DREPT.
Am inteles de pe acest forum, ca prin prezentarea unei adeverinte de la medicul de familie, care sa cuprinda aceasta perioada, voi putea sa recapat valoarea pierduta. Acum, ce anume trebuie sa scrie pe aceasta adeverinta?
Multumesc.

Situatia este putin cam complicata, dupa cum urmeaza:
Ion Dragoi a avut un fiu si o fiica.
Fiul a decedat, dar are 2 copii cu doua sotii diferite, ambii majori si plecati in strainatate.
Fiica este in viata si are o fiica.
Drepturile revin mostenitoarea directe (fiica) sau si nepotilor (cei doi mentionati)?
Pentru a fi dezbatuta succesiunea este nevoie de prezenta tuturor, sau doar a urmasului direct (fiica, prezentand si un certificat de deces al fratelui)?
Buna seara. Nu stiu daca ma adresez in locul potrivit, dar deocamdata am o intrebare: Ce trebuie sa faca urmasii unui artist decedat ca sa poata beneficia de drepturile de autor ale parintelui lor, si cum se procedeaza pentru a comercializa muzica acestuia, in tara precum si in strainatate? Banuiesc ca dupa decesul artistului, drepturile de autor le revin lor. In cauza, este vorba despre violonistul Ion Dragoi. Multumesc anticipat.