avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Activitate Florian59

Activitate Florian59

daaaa,....acum am inteles !
multumesc frumos !

am inteles ,......... deci ea avea 3/4 din tot si eu doar 1/4 ???
Buna ziua ,

Am o situatie destul de dificila , acum 10 ani am cumparat de la mama mea vitrega dreptul ei de proprietate (cu uzu fruct) asupra unui imobil pe care-l avea in cota de 1/2 cu tatal meu care ulterior a decedat.
Cum este si normal am facut succesiunea , eu avand drept la 1/2 din ce avea el si ea 1/2, din casa, + 1/2 din ce avea el. Deci de 1/4 as avea eu din intregul imobil , parca.
Acum ea vrea, citez , ”sa darame” actele in sensul ca nu mai vrea dupa ce-am refacut casa din temelie , se gandeste ca sa-i dea unei nepoate care va avea grija de ea mai mult decat mine.
Acest lucru se poate face fara consimtamantul meu , care de drept am portiunea din succesiunea facuta dupa tata plus TOATE documentele reconstructiei facute in 2014.
Va multumesc !
Este clar si am inteles perfect raspunsul dumneavoastra.
Va multumesc frumos !

Carp Mircea a scris:

Pensia de limita de varsta o puteti cumula cu salariul doar in baza unui nou contract de munca la un alt angajator.
La acelasi angajator trebuie sa optati intre:(1)Pensia de limita de varsta.(2)Continuarea activitatii pan la 70 ani.

Ok, dar pana la 01.09.2024 nu se lucreaza tot pe legea 263/2010....eu fac 65 ani in august 2024 ?
Si eu simt c ar fi mai bine pe legea noua , doar ca art.46 este confuz , nu inteleg daca se mai poate cumula salariul cu pensia, adica sa iau salariul dar si pensie , intrucat legea interzicerii cumulului nu exista. Deasemenea nu as vrea sa pierd un salariu bun pentru o pensie de max.2200 lei/luna.
Ca sa termin ....contributivitatea oprita dupa ce esti pensionar o cam platesti degeaba , nu se mai pune la o noua recalculare.

Carp Mircea a scris:

In primul rand d-voastra nu aveti nicio legatura cu indicele de 1,41.
Eu va recomand sa ramaneti sa va deschideti drepturile pe legea 360/2023.
Decizia finala va apartine d-voastra.

Buna ziua,
Sunt pensionat medical din 2015 , pe caz de boala, avand deci drept de munca de 4 h/zi . Ca atare punctajul pana la pensionarea medicala ,a fost de 22,235 puncte iar vechimea cu tot cu armata si facultatea la zi era de 29,66 ani, dupa regulile din legea 263/2010.
In 2017 m am angajat 4h/zi conform legii si am avut pensie si salariu pana in 2022 cand am fost nevoit sa renunt la pensia medicala si sa trec la 8h/zi din cauza veniturilor mici, inflatie, pensie medicala de 1000 lei/luna si salariul part time de doar 1400 lei/luna/net, fara alte beneficii.
La noul loc de munca am un salariu decent si chiar daca fac eforturi sa rezist , operat pe coloana de 3 ori, venitul este motivant iar seful ma apreciaza. Intrucat anul asta in august fac 65 ani, limita de varsta si seful vrea sa ma pastreze in jobul pe care il am, conform legii vechi as beneficia de acel indice de corectie de 1.41 care mi-ar determina o pensie de aprox. 2200 lei/luna si atat. De aceea la vechimea pe care o am, punctajul meu nu ar fi asa de mare dar in schimb pe legea 360/2023 as beneficia de puncte pt facultate de 5 ani la zi si pt armata de 1 an si 6 luni , in jur de 0.25/an parca.
Plus punte de stabilitate la tot ce va depasi 25 ani contributivitate, mai precis vreo 3 ani peste.
Postul pe care il ocup acum nimeni nu mi poate garanta ca se poate pastra intrucat regulamentul intern este ferm.
Daca voi rezista pana la 70 ani, atunci si punctajul meu va fi mai mare, automat pensia
Ca atare , am o rugaminte la specialistii de pe acest site , CE MA SFATUITI sa fac , sa ies pe legea 263/2010 sau pe legea 360/2023 ?
Va multumesc frumos pt sfaturi !
Clar asta ori pensie ori salariu.
Acum depinde ..... ceva totusi n am inteles , dupa ce renunti la salariu pt pensie se mai acorda acele puncte de stabilitate sau doar de contributivitate ?

Cornel Vasile a scris:

Legea e clara poate opta ..deci nu se poate cumula . Normele de aplicare nu pot adauga la lege.

Dle Carp Mircea lasati-mi o adresa de email si maine cand ajung la birou va trimit interpretarea data de C.P.M.B in privinta aplicarii art.46 alin.2 ..este trimisa catre ITM.

corect,....ne plangeam de Câțu sau Câciu ,.....TOȚI sunt PRAF , Boloș conduce ferm la distrugerea micului capital autohton..........economiștii lui pește care ne iau și pielea de pe noi !

george-neagu a scris:

Nu contează ca emiteți una sau o suta de facturi.

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exact asta vroiam si eu sa intreb, exista vreo legea prin care o persoana fizica daca incaseaza anumite sume in contul personal de la terti trebuie sa plateasca taxe si impozite ?
Adevar2 a scris:

Care este temeiul legal potrivit căruia încasarea unor sume de la srl în contul propriu nu constituie venituri? Care este termenul de contestare a deciziei de impunere?
Mulțumesc!

4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu va suparati domnule, dar ce avocat in tara asta face ceva probono ???

in ceea ce priveste cazul de mai sus , este mai mult decat strigator la cer , legea aia a raspunderii magistratilor SPECIAL este tinuta la sertar ,....altfel muuuulti magistrati ar fi dati afara automat din campul muncii si ar pierde acele pensii de mii de euro/luna. Muuulti oameni NEVINOVATI,....ZAC IN SPATELE GRATIILOR !


Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Nu rezolvati problema aici pe forum, trebuie sa aveti avocat angajat care sa se ocupe de cazul dvs.