avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Activitate Florian59

Activitate Florian59

corect , si asa va vedea ce aprobari/documente ii trebuiesc ! Ideea este clara ,...nu ii vor da nici macar CU pentru asa ceva
pai normal , politicul uita de anumite categoii socio-profesionale

vă mulțumesc frumos

Cornel Vasile a scris:

A existat un proiect de lege elaborat de MApN, MAI, SRI, SIE, Ministerul Justiției și STS propunea ca personalul civil din instituțiile de apărare, ordine publică şi securitate naţională să aibă dreptul de reducere a stagiului de cotizare la sistemul public de pensii realizat în condiții deosebite sau în condiții speciale, similar cu prevederile aplicabile personalului militar, respectiv polițiștilor. Dar a fost retras .

[ link extern ]

AS MAI AVEA O INTREBARE la dvs. domnul Cornel,,....daca stiti ceva care s-ar pregati pentru personalul civil care lucreaza cot la cot cu cel militar, ceva acte normative, legi, OUG,...... dupa cum bine stiti , colegii mei militari au niste drepturi , vechime suplimentara, bani de haine, sporul de hrana mai mare ca al nostru destul de mult, , bani de relocare, de transport ,....sunt multe de amintit aici dar nici eu nu le mai stiu ?!

Cornel Vasile a scris:

Actul normativ este in vigoare si actualizat la 11.05.2023 ... asadar, vi se aplica prevederile lui.

ok, am inteles foarte bine ceea ce ati vrut sa spuneti !

VA MULTUMESC FRUMOS pentru TOTUL !

Sarbatori fericite la toti va doresc !

pop_m a scris:

In aceasta situatie opinez ca sanseme mamei vitrege de a "darama" contractul sunt minime spre nule. Bineinteles, asta nu inseamna ca nu poate incerca - ar trebui sa deschida un proces. Daca se intampla asta, va recomand cu tarie sa va angajati un avocat, si sa depuneti diligentele necesare in a va apara.
De asemenea, monitorizati imobilul - din razbunare, mama vitrega ar putea incerca sa il deterioreze...

Exact la asta nu ma asteptam , credeam ca s a mai dat ceva dar,.....pentru mine este perfect atunci.
Voi face un raport catre comandant in care voi invoca acest act normativ si deasemenea acea declaratie pe propria raspundere data in fata unui notar ca nu am locuinta personala in Bucuresti chiar daca am domiciliul stabil din C.I. , facut de primul meu proprietar.
Dupa aceasta data nu s a mai dat nimic ?

Cornel Vasile a scris:

INSTRUCȚIUNI din 13 august 2009 privind repartizarea, închirierea și folosirea locuințelor de serviciu și a locuințelor de intervenție din administrarea Ministerului Apărării Naționale
art. 4
(1) Personalul Ministerului Apărării Naționale are dreptul la locuință de serviciu sau de intervenție aflată în administrarea Ministerului Apărării Naționale, în condițiile legii.

(2) Personalul Ministerului Apărării Naționale beneficiază de dreptul prevăzut la alin. (1) în următoarele condiții:
a) dacă el, soția/soțul sau ceilalți membri de familie aflați în întreținere nu dețin ori nu au deținut o locuință proprietate personală în garnizoana în care își desfășoară activitatea;
b) dacă el, soția/soțul nu are repartizată prin contractul de închiriere o locuință din fondul locativ de stat în garnizoana în care își desfășoară activitatea;
c) dacă el, soția/soțul nu și-a înstrăinat locuința, fostă de serviciu.

[ link extern ]

Lucrez de cativa ani in MApN , chiar in sediul ministerului , doar ca sunt personal civil (Pcc) nu functionar public, nu am locuinta in Bucuresti si stau in chirie de 3 ani. Am inteles totusi ca sunt niste acte normative care reglementeaza lucrul asta, numai ca nu se specifica in clar daca civilii au drept la locuinta de serviciu si/sau plata chirie pe toata perioada serviciului ? Seful meu, care i militar, ar dori sa ma ajute doar ca nu vrea sa forteze nota si doreste documentare, asa motiveaza cu toate ca.....nu comentez.
Am acest drept ? Stiti ce chiriii se practica aici in Bucuresti si efectiv am inceput sa nu mai fac fata intrucat chiar daca se spune ca bugetarii au salarii mari si foarte mari , va spun ca in cazul meu NU este asa !
Cronologia :
1.moartea tatei
2.dezbaterea succesiunii
3.act vanzare cumparare la valoarea pietei , bani dati in fata notarului cu martori
4.reparatie, extindere si modernizare a casei cu CU si AC de la primaria municipiului, acte doveditoare la toate si regie proprie pt manopera, am muncit de dracii m au gasit !

pop_m a scris:



Florian59 a scris:
.....acum 10 ani am cumparat de la mama mea vitrega dreptul ei de proprietate (cu uzu fruct) asupra unui imobil pe care-l avea in cota de 1/2 cu tatal meu care ulterior a decedat.....



Florian59 a scris:
.....tata a decedat inainte de a face actele de vanzare-cumparare !....

Sunt 3 evenimente relevante in povestea asta:
- decesul tatalui
- dezbaterea mostenirii dupa tata
- achizitia de la mama
Care e ordinea lor cronologica? Pentru ca, daca achizitia s-a petrecut inainte de dezbaterea mostenirii, mama a ramas proprietara pe partea mostenita de la tata - nu avea cum sa o vanda, pentru ca la momentul achizitiei nu era inca proprietara.
De asemenea conteaza si ce scrie in contractul de v-c, ce ati cumparat (ce fractie din imobil) ca sa intelegeti pe ce sunteti proprietar dumneavoastra, si pe ce mama.

Legat de daramat contractul:
- ce fel de contract aveti? vc, donatie, are clauza de intretinere?
- pretul din contract (daca e vc) a fost unul corect, sau o suma mult mai mica raportat la valoarea de piata a imobilului?
- ati achitat pretul din contract? aveti dovada achitarii sumei?

exact, mama are doar acest drept , restul , inclusiv toate taxele le platesc eu !

gi-jane2 a scris:

Mama detine 1/4 (mostenire dupa tatal dumneavoastra) nuda proprietate, si drept de uzufruct pe imobil.

nu ati fost atent, maama nu mai are decat drept de uzufruct. Nu mai are ce sa atce daca a primit banii pe ce avea.

tata a decedat inainte de a face actele de vanzare-cumparare !

pop_m a scris:

Pasii, cum i-am inteles eu:
- acum 10 ani mama isi vinde partea ei din imobil
- dupa aceasta vanzare tatal decedeaza

Ma indoiesc ca mama si-a vandut si partea ei de mostenire dintr-o mostenire viitoare.