avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1045 soluții astăzi
Forum Activitate Florian59

Activitate Florian59

NU VA SUPARATI ,...aveti si nu aveti dreptate ....CUM SA FIU DE ACORD cu neplata CAS pe intregul meu salariu ???
Atat timp cat patronul a fost un ORDINAR si m-a mintit de ce nu as minti si eu (”dvs spuneti ca ati primit banii, ceea ce inseamna un acord tacit cu angajatorul pentru asa ceva ..”)
Daca eu voi tace, si TOTI ceilalalti vor tace patronii saracii de ei vor continua asemenea practici (de evaziune) si tara asta NICIODATA nu se va mai face bine !
Da , intreadevar , dupa 10 ani este mai greu ! Ma refeream la PNRR in contextul actual ,normal ca atunci nu exista, NU VA MAI FACETI ca nu intelegeti ,...sunteti patron in aceeasi situatie si va platiti angajatii la gri de tot le luati partea ”saracilor patroni” care se imbogatesc prin HOTIE ???


Cornel Vasile a scris:

Credeti ca ITM stie ce intelegere ati facut dvs cu angajatorul? ... complicitatea la evaziunea fiscala se pedepseste si ea.

complicitate la evaziune fiscala , cum adica se poate intoarce impotriva mea daca smenarul asta este pe felie cu autoritatile ??? pai mor cu el de gat , macar sa stiu pt. ce fac puscarie ! cum poate dovedi ca eu sunt complice daca eu nici macar nu am stiut de golaniile astea si am aflat dupa mai bine de 10 ani de la CNPP cand imi lipseau de acolo niste date cand eu eram angajat ?
cam asta a fost realitatea ,...........după 2 luni de la angajare patronul mi-a spus ca trebuie sa-mi schimbe încadrarea pe cartea de muncă de la director de vânzări în agent vânzări cu salariul minim pe economie. Dacă refuzam asta , replica lui era ....”am 100 la poarta si așteaptă să-ti ia locul”, ca paranteza , este vorba de o societate comercială (și dacă doriți v-o pot nominaliza fără probleme - BĂGATĂ ÎN INSOLVENȚĂ datorită multor datorii pe care le avea, ATÂT LA BUGETUL DE STAT cât si la Bănci. Aceste datorii au fost făcute pentru că s-au folosit banii din societatea respectiva in dezvoltări imobiliare dar,..... pe persoana fizica, nu pe firma mama.
Am luat legătura cu doamna care se ocupa cu plățile angajaților (soția patronului) , i-am explicat situația dar culmea tupeului si obrăzniciei de care a dat dovadă, mi-a spus sa-mi plătesc din mana singur vechimea , nicidecum să-mi plătească ei perioada lipsă plus diferența de la 2h/zi la 8h/zi care de asemenea îmi scade vechimea consistent, acesta este un alt lucru ascuns de conducerea firmei.
La aceasta societate, unde si acum se practică aceeași salarizare (prin eludarea legii), nu știu ce păzește ITM -ul din subordinea Ministerului Muncii , ANAF -ul din subordinea Ministerului Finanțelor și nu intervin prompt pentru a obliga (eventual si prin lege organică mai dura in acest sens) să declare ADEVARATELE venituri ale angajaților care să fie oglindite și pe contractele de munca. Un lucru este CLAR și ceea ce se știe demult, statul roman pierde bani mulți din aceasta munca nedeclarată (infiltrați oameni acolo la aceasta societate și veți vedea că și acum se procedează la fel).

Unde sunt controalele comune pentru combaterea muncii nedeclarate și subdeclarate, care au început în baza unui protocol între Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) și Inspecția Muncii. Una dintre țintele prinse în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) este stabilirea unui plan comun de controale pentru ANAF și Inspecția Muncii (IM), de ce nu se face așa ceva și încă avem patroni evazioniști ??? De ce nu se schimba legislația cu una mai dură in acest sens ??
cum si unde pot reclama un patron care m-a platit la gri fara acordul meu si din pacate acest lucru l-am aflat dupa foarte multi ani prin intermediul casei de pensii , unde mi-am cerut vechimea.
La aceasta societate, unde si acum se practică aceeași salarizare (prin eludarea legii), nu știu ce păzește ITM -ul din subordinea Ministerului Muncii și nu intervine prompt pentru a obliga (eventual si prin propunere de lege organică mai dura in acest sens) să declare ADEVARATELE venituri ale angajaților care să fie oglindite și pe contractele de munca. Un lucru este CLAR și ceea ce se știe demult, statul roman pierde bani mulți din aceasta munca nedeclarată (infiltrați oameni acolo la aceasta societate și veți vedea că și acum se procedează la fel).

Unde sunt controalele comune si mai dure pentru combaterea muncii nedeclarate și subdeclarate, ........, de ce nu se face așa ceva și încă avem patroni evazioniști ??? De ce nu se schimba legislația cu una mai dură in acest sens oare ??
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util


catanerika03 a scris:

Bună ziua , am o intrebare mai ciudățică , tăl meu a murit acum 3 ani insa eu nu sunt recunoscuta de el, foarte multi oameni spun ca este adevarat ca el era tatal meu doar mama mea nu vrea sa mi recunoasca , credeți ca mai am cum sa fac vreun test adn ,doi frati are care vor sa ma ajute din toate puterile cu acest lucru! Va rog frumos sa tratati povestea ca atare pentru ca nu imi este nici mie usor este o situatie ciudata ( pana acum nu am avut ce sa fac decat sa astept pentru ca eram minora , avand in vedere ca mama nu voia nici cum sa mi spuna nu aveam ce sa fac singura!)


in Bucuresti sunt clinici destule care fac teste de paternitate , fara probleme ! Sunt cam scumpe dar sunt sigure !


FlagellumDei a scris:

Buna Ziua.
Astazi am primit o citatie la politie in calitate de reclamat pt. distrugere. Nu stiu sigur, dar banuiesc pentru ce sunt reclamat.
Deseori seara gasesc locul meu de parcare ocupat si atunci obisnuiesc sa ridic stergatoarele de parbriz a masinii care-mi ocupa locul. ( recunosc, nu este loc platit ).
Am auzit de la vecini, ca intr-o seara cineva se interesa de locul acela de parcare, fiind insotit de un politist, pe motiv ca i-am ridicat si i-am rupt stergatoarele. Partea cu ridicatul poate fi adevarat, dar niciodata nu am rupt si nici n-am avut intentia sa rup stergatoarele de pe masina cuiva.
Intrebarea mea este: la ce sa ma astept in urma acestei citatii? Ce consecinte pot avea "fapta" mea? Cum poate dovedi reclamantul ca eu am fost acela care i-a rupt stergatoarele ( daca intr-adevar le-a gasit rupte)?
Va multumesc


ce ati mai facut cu acea reclamatie ??? sotia mea , tot asa a gasit locul de parcare ocupat , a sunat persoamna respectiva (un nesimtit ) de mai multe ori dar nu a venit , ca atare i-a ridicat stergatoarele , abia dupa asta a sunat si el invocand ca i-a vandalizat masina prin ridicarea STERGATOARELOR !
Nu mai stiu pe unde , dar am retinut (avand aceeasi situatie) , se poate da in judecata asociatia de locatari cu MARI sorti de izbanda se castiga si-n plus poti cere chiar si despagubiri pentru abuzurile facute , nerespectarea vietii private......etc.
Vezi ca presedintele NU ARE VOIE sa detina si sa stocheze acele imagini ci doar o firma specializata in asa ceva, ca doar nu-i SRL de paza si protectie,.......... ca sa nu mai vorbim ca ORICE locatar are ACCES la aceste imagini. Stiti vorba , da-i prostului putere si vei vedea pe dracu.
Mihai 21 a scris:

Un exemplu de abuz: Asociatia din care fac parte, a montat camere foarte performante pe tot cuprinsul comdomeniului. In lift , mai vor sa instaleze (am sa ma opun) . Asta vara am fost santajat si sicanat de presedintele asociatiei, cu imagini - precum ca stie sigur ca in apartament locuiesc 2 persoane, nu una. Atat de sigur era incat mi-a trecut 3 persoane la intretinere. Cand am avut nevoie sa vad cine mi-a aruncat cu vopsea pe masina parcata in locul personal, supravegheat de camere, nu mi-a dat acces la filmari. M-a trimis sa fac plangere la Politie, ca, dupa ce Politia dispune, sa acceseze filmariel ( daca intre timp nu inregistrarile nu se sterg). Oamenii normali au impresia ca sunt protejati de aceste camere. E o impreie falsa! Totul se poate intoarce impotriva lor. Nu cred ca ii convine nimanui, ca un strain, sa-i cunoasca programul, comportamentul, cum se imbraca, sa-i faca analiza comportamentala , ca apoi sa fie usor de "inghesuit" pe varii motive.. Aceste date valoreaza foarte mult pe piata informationala, Motive pentru camere: comportament necivilizat - dar atata timp cat aceste comportamente nu sunt prevazute de lege, sau nu se incadreaza, pot sa fie mii de filmari. S-a incercat un fel de afisare, gen "coltul rusinii". Insa aceasta practica , culmea, intra direct sub incidenta legii. Sunt de acord cu supravegherea condomeniului in linii generale, dar cand se ajunge la indentificarea etajului si al apartamentului - deja nu mai este Ok. Ori camerele din lift dau acces tocmai la genul asta de date. Sunt proprietari care vor sa-si protejeze viata privata. Presedintele de asociatie nu trebuie sa cunoasca, ca exemplu, cine imi vine in vizita- in lipsa nevesti, nu trebuie sa -l intereseze cu care vecini ma vizitez, cu care nu. Nu trebuie sa-l intereseze cum imi folosesc locuinta sau imi traiesc viata, atata timp cat nu deranjez pe nimeni. Dar la noi, meteaha moare greu. Daca nu ma insel, inca mai exista un fel de condica de imobil. Pe vremea Raposatului, si pisicul era trecut in ea.



ynocentta a scris:

Cererea de chemare in judecata este scutita de taxa de timbru.
Au existat cazuri in care proprietari nemultumiti de instalarea sistemelor de supraveghere in partea comuna de imobil de locuit in comun,au actionat asociatia de proprietari in judecata si au obtinut restabilirea dreptului la viata privata - inclusiv daune compensatorii.



si eu sunt nemultumit ca aceste camere au fost montate fara acordul nostru , mai ales cea din lift.....sunt de acord cu ele la intrarea-iesirea din bloc , lift doar atat !

latka a scris:

Pentru partea de sistem de supraveghere video va adresati la ANSPDCP : [ link extern ]



v-am pus 2 intrebari aici > www.avocatnet.ro/forum/discu...

ma puteti lamuri , va rog !

ia la cauza C-708/18
[ link extern ]

Litigiul principal și întrebările preliminare
TK

împotriva

Asociației de Proprietari bloc M5A‑Scara A,

14 TK locuiește într‑un apartament, al cărui proprietar este, situat în imobilul M5A. La cererea anumitor coproprietari ai acestui imobil, asociația de proprietari a adoptat, cu ocazia unei adunări generale care a avut loc la 7 aprilie 2016, o decizie privind aprobarea instalării unor camere de supraveghere video în cadrul acestuia.

15 În executarea acestei decizii, trei camere de supraveghere video au fost instalate în părți comune ale imobilului M5A. Prima cameră era orientată spre fațada imobilului, în timp ce cea de a doua și cea de a treia cameră erau instalate în holul de la parter și, respectiv, în ascensorul imobilului.

16 TK s‑a opus instalării acestui sistem de supraveghere video, pentru motivul că aceasta constituia o încălcare a dreptului la respectarea vieții private]
Si curtea de apel a apelat la curtea europeana

De retinut ca asociatia a instalat camere de supraveghere ca urmare a hotararii adunarii generale (nu stim ca au fost doua treimi sau macar 51% din proprietari) dar sigur nu au fost.
Apoi reiese clar.

E permisa camera in lift.


latka a scris:

Nu știți regulile de bază pentru a instala camerele pe un anumit nivel, care, da, trebuie făcut cu acordul tuturor proprietarilor de pe acel nivel.

Și nu rezulta din nici un link al ANSPDCP ca liftul trebuie musai supravegheat.




deci daca presedintele vrea in continuare sa monteze camere si pe palierul meu , eu ma opun , chiar nu are rost asemenea cheltuiala, deci VA FI ILEGAL CE FACE ???
Eu am citit si se pare ca aveti dreptate , in lift nu se monteaza camere , ci doar la intrarea in el
Buna ziua ,

Am fost pensionat medical din 2015 gradul 3, cu drept de munca 4h/zi, dar pana mi-am gasit un serviciu part-time au trecut 2 ani . Deci acesti 2 ani am avut doar pensia medicala si contributii = 0, ......se va da punctaj sau nu , intrucat pe legea veche se acordau parca 0.35 puncte /an ?! Cand voi iesi la pensie totul se va recalcula de la zero (dupa legea noua) sau doar perioada in care am lucrat se va lua in considerare , adauga la ce mi se calculase pe legea veche (263) cand am fost pensionat medical ?
Intreb acest lucru mai ales ca de 3 ani am renuntat la pensia medicala , lucrez 8h/zi si incerc sa mai raman in activitate cat timp voi rezista pt. ca pensia care mi-ar fi calculata acum este sub limita bunului simt si poate asa voi mai ridica putin punctajul anual. Cand m-am pensionat medical aveam 22 puncte cu tot cu armata si facultatea pe care le-am facut la zi si va dati seama cat era pensia ??!!