Cornel Vasile a scris:
Credeti ca ITM stie ce intelegere ati facut dvs cu angajatorul? ... complicitatea la evaziunea fiscala se pedepseste si ea.
complicitate la evaziune fiscala , cum adica se poate intoarce impotriva mea daca smenarul asta este pe felie cu autoritatile ??? pai mor cu el de gat , macar sa stiu pt. ce fac puscarie ! cum poate dovedi ca eu sunt complice daca eu nici macar nu am stiut de golaniile astea si am aflat dupa mai bine de 10 ani de la CNPP cand imi lipseau de acolo niste date cand eu eram angajat ?
cam asta a fost realitatea ,...........după 2 luni de la angajare patronul mi-a spus ca trebuie sa-mi schimbe încadrarea pe cartea de muncă de la director de vânzări în agent vânzări cu salariul minim pe economie. Dacă refuzam asta , replica lui era ....”am 100 la poarta si așteaptă să-ti ia locul”, ca paranteza , este vorba de o societate comercială (și dacă doriți v-o pot nominaliza fără probleme - BĂGATĂ ÎN INSOLVENȚĂ datorită multor datorii pe care le avea, ATÂT LA BUGETUL DE STAT cât si la Bănci. Aceste datorii au fost făcute pentru că s-au folosit banii din societatea respectiva in dezvoltări imobiliare dar,..... pe persoana fizica, nu pe firma mama.
Am luat legătura cu doamna care se ocupa cu plățile angajaților (soția patronului) , i-am explicat situația dar culmea tupeului si obrăzniciei de care a dat dovadă, mi-a spus sa-mi plătesc din mana singur vechimea , nicidecum să-mi plătească ei perioada lipsă plus diferența de la 2h/zi la 8h/zi care de asemenea îmi scade vechimea consistent, acesta este un alt lucru ascuns de conducerea firmei.
La aceasta societate, unde si acum se practică aceeași salarizare (prin eludarea legii), nu știu ce păzește ITM -ul din subordinea Ministerului Muncii , ANAF -ul din subordinea Ministerului Finanțelor și nu intervin prompt pentru a obliga (eventual si prin lege organică mai dura in acest sens) să declare ADEVARATELE venituri ale angajaților care să fie oglindite și pe contractele de munca. Un lucru este CLAR și ceea ce se știe demult, statul roman pierde bani mulți din aceasta munca nedeclarată (infiltrați oameni acolo la aceasta societate și veți vedea că și acum se procedează la fel).
Unde sunt controalele comune pentru combaterea muncii nedeclarate și subdeclarate, care au început în baza unui protocol între Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) și Inspecția Muncii. Una dintre țintele prinse în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) este stabilirea unui plan comun de controale pentru ANAF și Inspecția Muncii (IM), de ce nu se face așa ceva și încă avem patroni evazioniști ??? De ce nu se schimba legislația cu una mai dură in acest sens ??