cum si unde pot reclama un patron care m-a platit la gri fara acordul meu si din pacate acest lucru l-am aflat dupa foarte multi ani prin intermediul casei de pensii , unde mi-am cerut vechimea.
La aceasta societate, unde si acum se practică aceeași salarizare (prin eludarea legii), nu știu ce păzește ITM -ul din subordinea Ministerului Muncii și nu intervine prompt pentru a obliga (eventual si prin propunere de lege organică mai dura in acest sens) să declare ADEVARATELE venituri ale angajaților care să fie oglindite și pe contractele de munca. Un lucru este CLAR și ceea ce se știe demult, statul roman pierde bani mulți din aceasta munca nedeclarată (infiltrați oameni acolo la aceasta societate și veți vedea că și acum se procedează la fel).
Unde sunt controalele comune si mai dure pentru combaterea muncii nedeclarate și subdeclarate, ........, de ce nu se face așa ceva și încă avem patroni evazioniști ??? De ce nu se schimba legislația cu una mai dură in acest sens oare ??
De regula, institutiile statului se implica atunci cand sunt sesizate. Daca firma dvs. nu a fost reclamata la ITM si la ANAF, nu s-a facut ancheta, angajatorul nu a fot sanctionat contraventional, iar rezultatele le vedeti dvs. acum.
NU VA SUPARATI ,...aveti si nu aveti dreptate ....CUM SA FIU DE ACORD cu neplata CAS pe intregul meu salariu ???
Atat timp cat patronul a fost un ORDINAR si m-a mintit de ce nu as minti si eu (”dvs spuneti ca ati primit banii, ceea ce inseamna un acord tacit cu angajatorul pentru asa ceva ..”)
Daca eu voi tace, si TOTI ceilalalti vor tace patronii saracii de ei vor continua asemenea practici (de evaziune) si tara asta NICIODATA nu se va mai face bine !
Da , intreadevar , dupa 10 ani este mai greu ! Ma refeream la PNRR in contextul actual ,normal ca atunci nu exista, NU VA MAI FACETI ca nu intelegeti ,...sunteti patron in aceeasi situatie si va platiti angajatii la gri de tot le luati partea ”saracilor patroni” care se imbogatesc prin HOTIE ???
Atacurile la persoana sunt interzise aici ..si ca sa va raspund, nu sunt patron... discutiile stil facebook le puteti purta in afara acestui Forum.
2.16. Nu ne plac utilizatorii care aduc jigniri sau injurii unor instituţii sau unor categorii profesionale. Mesajele care conțin astfel de considerații vor fi șterse sau editate.
Bani la gri
mb_mihaela
Buna ziua, va cer ajutorul intro problema din ce in ce mai intalnita,,munca la gri''.
Am demisionat de la o societate unde am fost platita la gri iar acum ... (vezi toată discuția)