avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Activitate LILUSA

Activitate LILUSA

Discuție Mostenire
Buna dimineata.as dori sa-mi raspundeti ...la o mare incalceala..
Bunicii mei au cunparat acum 60ani un teren cu doua casute mici,dar au cumparat cu chitanta de mina....peste ani au daramat casutele si au cladit una noua...priblema este ca intre timpa au murit si bunicii si tatal meu (fiul lor)si este diferenta de nume ...tatal emu fiind doar fiul bunicii mele cununandu-se cu bunuicul meu vitreg tatal a ramas cu numele bunicii de fata..Problema este ca primaria Sascut nu a eliberat niciodata un ACT DE PROPRIETATE..am ofst si i-am interceptat ..si mi-au spus sa stam acolo ca nu ne da nimeni afara...dar facturilew veneau pe numele bunicului decedat....Ani in sir s-a dus tata ...bolnav fiind calca drumul la primarie casa fiind in satul Beresti ..com Sacut jud Bacau(il duceau cu vorba si-l rechemau) impozit adauga si acum pe numele bunicului,bunica muncind la colectiv i au dat jumatate hectar de pamant (culmea pe acesta avem act)dandu-l in arenda mergem anual sa ne luam productia...Intrebarea mea ar fi urmatoare......Cum putem trage la raspundere primaria ca nu au eliberat actul...(nici un fel de act)..ca macar sa putem locuii acolo cit de cit in regula...fiul bunicilor adica tatal meu fiind singurul mostenitor figurand ca fiu adoptat...(decedat din 2008.)....mama mea in viata si noi 3copii...Mentionez ca si bunicul a lucrat la ias Sascut....mai bine de 40de ani si-i elibera toate adeverintele de carew avea nevoie de la primarie..Va multumesc anticipat pentru raspuns..
Va multumesc din suflet...pentru sfaturi ,tare ma simt a nimanui...la asistenta sociala am fost si anul trecut ,s-a balbait doamna de acolo apoi a spus ca nu avem asociatie de locatari ,de parca de noi depinde ..aiurea...centrala este in bloc este pe gaz...si apoi avem contract cu e-ongaz avem contract pentru aragaz....Apoi am avut multe probleme cu ei ..era o societate infiintata tot de primarie acolo dadeau subventie apoi s-a inf alta cu alt nu aici apoi urmat an a schimbat iar numele de2ani nu primim macar factura pt ce platim ..mergi acolo si-ti zice o suma..(ma am o mare durere societatea aceea mi-a dat subventie apoi fisc-ul m-a gasit cu un mic impozit pe o suma in banca mi-au imputat2000lei micile mele economii apoi urmatorul an vine si casa de asig de sanatate ca am avut si n-am platit la sanatate si imi impun ordin de plata in suma de468lei o doamne....CE PATESC DACA NU PLATESC ACEASTA SUMA?as avea vreo speranta la o armistie...daca ma imbolnavesc....trebuie sa platesc orice consultatie...Mi-s disperata intr-un stat de drept ..care drept nici cel la munca nu mai exista desi e scris in constitutie...si am varsta de 40si ..deja sunt exclusa...de pe piata municii
MULTUMESC ANTICIPAT PENTRU UN EVENTUAL RASPUNS...
Va multumesc...!!!!..Orasul in care locuiesc este mort economic.....ai nu am job de4ani..de unde sa-i platesc..as dori sa -mi spuneti cui este subordonat primarul si consilierii locali?
In sfarsit imi raspunde cineva..!!!..va multumesc din suflet.....!!..acum consiliul local cere pentru adaua oara in 3ani adeverinta de la notar ca nu am detinut nici un membru al familiei locuinta de la stat...acum iar cer..plus ca mai vor si plata chiriei in avans pentru 2luni pe motiv ca poti pleca desi locuiesc de11ani aici....sefa de la spatiul locativ..a spus ca nu ma pune nimeni sa cer locuinta de la stat...dar sincer as pleca si acum dar nu am unde si am si copil de 9ani....Multumesc..

In ceea ce priveste administratorul nu i-a nici o masura motivand ca asa e centrala ..apoi sun la centrala si vine opreste caldura apoi totul se repeta..va spun sincer ..am obosit...deci inneacordarea subventie ei fac o nedreptate?
Buna ziua....daca ma poate ajuta cineva...cu articolul de lege unde scrie ca locuintele anl nu au dreptul la ajutor de incalzire(gaze nat)..nici de la guvern nici de la autoritatile locale....(la mine in oras motivand cu neexistenta asociatiei de locatari desi administrator exista)..mie m i se pare o nedreptate...nu mai spun ca centrala de bloc...nu are termostat....si merge si cand e cald afara....facturile-s colosale...Multumesc...pentru un eventual raspuns...sfat..
Revin cu aceleasi intrebaro
Este legal ca primarul unei ocalitati sa suspende ajutoarele de la incalzirea locuintelor ANL si cota de la primarie si de la guvern ,pe motiv ca blocurile ana nu au baza legasla....desi nu precizeaza legea...lai motiveaza cu absenta asociatie de locatari in cazul chiriasilor....(de ce nu infiinteaza ....desi exista administrator si spatiu locativ unde se platesc cheltuieli de intretinere)
A doua intrebare ar fi ..ce pateste o persoana care nu plateste asigurare de sanatate pe anul2011 avind cont bancar....anaf a binevoit sa-l gaseasca cu impozit...(e abuziv acest articol de lege....daca ai venit un leu platesti asigurari dit pentru salariu minim pe economie)...cum poate sa obtina armistie...nici nu a contestat...pentru ca nu a stiut procedurile...Va multumesc anticipat pentru un eventual raspuns...sunt disperata..job nu gasesc....si varsta de 40de ani e ...cea care ..te consideara...expitat desi mai ai 25 de ani pina la pensie....
Este legal ca fiind casnica in anul 2011 dupa terminarea indemnizatiei de somaj am aparut cu un impozit mic pe o suma avuta in banca sa m-i se ceara 480lei de catre fisc ca plata a asigurarii de sanatate?eu neavand nici un venit....Oalta intrebare ar mai fi ...daca ete normal ca primaria sa-ti refuze dreptul la ajutor la plata incalzirii locuind cu chirie in bloc anl ,motivand ca nu avem baza legala neexistand asociatie de proprietari?...nu primim subventie nici de la guvern nici de la administratia locala desii avem administrator la blocuri...fiecare bloc are centrala lui.si nici nu n-i se permite instalarea centralelor de apartament..AS dori sa stiu daca este legal ce m-i se intampla..Multumesc anticipat pentru raspuns..!!